enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme nasıl olacak?

Restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme nasıl olacak?
27 Şubat 2021
449
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında, kademeli normalleşmenin ilk adımlarının 1 Mart’ta atılacağı bilgisini vermişti. Peki restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme adımları nasıl atılacak?

Koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında, restoran ve kafeler uzun bir süredir gel al ve paket servisi yöntemleriyle çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart itibarıyla aşamalı normalleşme süreciyle birlikte esnafı rahatlatacak adımların atılacağını duyurmasının ardından restoran ve kafe işletmecileri hazırlıklarına başladı.

Gözler kabine toplantısında

Gözler kafe ve restoranların ne zaman açılacağına çevrildi.

İllerde “Yerinde Karar” dönemi kabine toplantısı sonrasında netleşecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dreneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, koronavirüs süreci ve 1 Mart’tan itibaren atılacak adımları TRT Haber’e değerlendirdi.

“Kurallara uyulduğunda süreç rahat şekilde yönetilebilir”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kafe ve restoranlar tam anlamıyla açılınca rakamlar çok yükseliyor, aşırı kısıtlama yapıldığında da sosyal hayat dip yapıyor. Temmuz ayındaki gibi açılırsa 2 kişilik masaya 8 kişi oturursa rakamlar çok artacaktır. Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu kurallara uyulursa süreç, son derece rahat yönetilebilir.”

“Müşteriler ve çalışanlar HES Kodu ile alınmalı”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dreneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün rahatlaması için restoran ve kafelerin açılması gerektiğini vurgulayarak, müşterilerin ve çalışanlar HES kodu ile alınmaları gerektiğini söyledi.

Hangi illerde nasıl normalleşme olacak?

Kemalettin Aydın, normalleşme adımlarının bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek şunları aktardı:

“Topyekün bir normalleşmeye girilmeyecek. 100 bindeki vaka sayısı, yoğun bakımdaki doluluk oranı, aşılama oranı, son 14-15 gündeki salgının seyrine bakılacak, buna göre bir puanlama konulacak. İllerimiz düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak kategorilendirilecek. Bugünkü kısıtlamada cenazelere 30 kişi katılabilir. Düşük olan bir ilde belki herkes katılabilir, orta olan bir yerde belki 100 kişi katılabilir, eğer yüksekse belki kimse katılmayacak. Yani böyle bir tablo olacak. Çıkılacak cenaze serbest, STK toplantıları serbest gibi bir şey olmayacak. Her ilin renge ve her rengin kataloğu da açılacak, ne ne kadar serbest ona bakılarak yürütülecek.”

[UHA Haber Ajansı, 27 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.