enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme nasıl olacak?

Restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme nasıl olacak?
27 Şubat 2021
448
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında, kademeli normalleşmenin ilk adımlarının 1 Mart’ta atılacağı bilgisini vermişti. Peki restoranlar ne zaman açılacak, normalleşme adımları nasıl atılacak?

Koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında, restoran ve kafeler uzun bir süredir gel al ve paket servisi yöntemleriyle çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart itibarıyla aşamalı normalleşme süreciyle birlikte esnafı rahatlatacak adımların atılacağını duyurmasının ardından restoran ve kafe işletmecileri hazırlıklarına başladı.

Gözler kabine toplantısında

Gözler kafe ve restoranların ne zaman açılacağına çevrildi.

İllerde “Yerinde Karar” dönemi kabine toplantısı sonrasında netleşecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dreneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, koronavirüs süreci ve 1 Mart’tan itibaren atılacak adımları TRT Haber’e değerlendirdi.

“Kurallara uyulduğunda süreç rahat şekilde yönetilebilir”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kafe ve restoranlar tam anlamıyla açılınca rakamlar çok yükseliyor, aşırı kısıtlama yapıldığında da sosyal hayat dip yapıyor. Temmuz ayındaki gibi açılırsa 2 kişilik masaya 8 kişi oturursa rakamlar çok artacaktır. Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu kurallara uyulursa süreç, son derece rahat yönetilebilir.”

“Müşteriler ve çalışanlar HES Kodu ile alınmalı”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dreneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün rahatlaması için restoran ve kafelerin açılması gerektiğini vurgulayarak, müşterilerin ve çalışanlar HES kodu ile alınmaları gerektiğini söyledi.

Hangi illerde nasıl normalleşme olacak?

Kemalettin Aydın, normalleşme adımlarının bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek şunları aktardı:

“Topyekün bir normalleşmeye girilmeyecek. 100 bindeki vaka sayısı, yoğun bakımdaki doluluk oranı, aşılama oranı, son 14-15 gündeki salgının seyrine bakılacak, buna göre bir puanlama konulacak. İllerimiz düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak kategorilendirilecek. Bugünkü kısıtlamada cenazelere 30 kişi katılabilir. Düşük olan bir ilde belki herkes katılabilir, orta olan bir yerde belki 100 kişi katılabilir, eğer yüksekse belki kimse katılmayacak. Yani böyle bir tablo olacak. Çıkılacak cenaze serbest, STK toplantıları serbest gibi bir şey olmayacak. Her ilin renge ve her rengin kataloğu da açılacak, ne ne kadar serbest ona bakılarak yürütülecek.”

[UHA Haber Ajansı, 27 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.