enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rasim Öztekin’in şiirli vedası

Rasim Öztekin’in şiirli vedası
9 Mart 2021
899
A+
A-

UHA HABER / Usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. TRT Haber’e konuşan Yapımcı Birol Güven, usta oyuncunun vefatından bir süre önce kendisine “Kuş Hatıraları” şiirini gönderdiğini söyledi.

Usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Öztekin’in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Türkiye’nin “Kavuklu Üstadı”nı, Yapımcı Birol Güven TRT Haber canlı yayınında anlattı.

Ailece görüştüklerini söyleyen Güven, “Pazar günü 11.30 civarında bana bir şiir göndermişti. Ben başka bir şeyle uğraşıyordum çünkü şiir 6 dakikalık bir şiirdi. Hemen dinleyemedim, yarım saat sonra döndüm ona. Fakat benim mesajımı okuyamadı. Çünkü sanırım o arada oldu kalp krizi. Şiirle veda etti, çok da güzel bir şiirdi” dedi.

“Onunla vakit çok güzel geçerdi”

Çok üzgün olduklarını söyleyen Güven, “İnsanları güldüren aynı zamanda muzip bir insandı. İnsanları kızdırmayı da çok severdi. Çok eğlenceli bir insandı, onunla vakit çok güzel geçerdi. Onunla çok seyahatlere giderdik. Çok üzgünüz, çok yakın bir aile dostumuzu da kaybettik” dedi.

Rasim Öztekin'in şiirli vedası

Öztekin koronavirüse karşı çok titizdi

Öztekin’in koronavirüse karşı da çok titiz davrandığını anlatan Birol Güven, şunları söyledi:

“Biz Seksenler dizimizi yeniden Rasim Bey’e göre dizayn ettik. Çünkü kendisinin bir kalp sorunu vardı. Kalbinde pil takılıydı. Halkın bilinçlenmesini istiyordu. Hiç evden çıkmıyordu. Bizim diziye de ara ara geliyordu. Biz sadece onu bir mekanda yazıyorduk. Evde yazıyorduk ve sınırlı sayıda oyuncuyla yazıyorduk.”

Cenaze töreni pandemi kurallarına uygun olacak

Rasim Öztekin’in eşiyle konuştuğunu söyleyen Güven, şunları anlattı:

“Aile, cenaze töreninin pandemi kurallarına uygun olmasını istiyor. Bugün mü olur, yarın mı olur şu anda netleşmedi ama netleşen bir şey var, aile bu konuda çok hassas. Pandemi kurallarına uygun bir tören yapılacak herhalde en kısa zamanda. Esra Hanım ‘Rasim’in rahatsız olacağı bir tören yapmak istemiyorum’ dedi.”

“Yaşarken de arkasından kötü konuşulmayan bir insandı”

“Yaşarken de arkasından kötü konuşulmayan bir insandı. Hiç itiraz edilmeyen bir insandı. Bu herkese nasip olmaz” diyen Güven, şunları anlattı:

“Her ölüm erkendir, bu doğrudur ama Rasim Bey 62 yaşında aramızdan ayrıldı. Gerçekten erken ayrıldığını düşünüyoruz. Onunla yapacağımız çok proje vardı.”

[UHA Haber Ajansı, 09 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.