enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
00:53 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
00:50 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
00:45 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
00:35 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
00:25 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
00:13 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
00:10 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
00:02 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
00:01 Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
02:35 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
00:50 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
00:44 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
00:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
00:41 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
00:31 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
00:08 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
00:06 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
11:38 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:15 Yeni Bir Kocaelispor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin ve Biden büyükelçileri geri gönderiyor

Putin ve Biden büyükelçileri geri gönderiyor
17 Haziran 2021
458
A+
A-

UHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Biden ile zirvenin ardından yaptığı açıklamada büyükelçilerin görevlerine geri döneceğini söyledi. Putin görüşmenin “yapıcı” geçtiğini belirtti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,dpa’nın haberine göre,ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen zirve, üç saat süren görüşmelerin ardından sona erdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinZirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Biden ile görüşmenin “yapıcı” ve “yoğun” geçtiğini söyledi. İki ülke arasında “düşmanca bir tutum” olmadığını belirten Putin, her iki tarafın da birbirini anlamaya çalıştığını ifade etti.

Putin, iki ülkenin büyükelçilerinin görevlerine geri dönmesi, iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi ve nükleer silahların azaltılmasını öngören anlaşmanın yenilenmesi için müzakerelere başlanması konularında mutabakat sağlandığını kaydetti.

Büyükelçiler göreve dönecek

Rusya Devlet Başkanı Putin, Biden ile görüşmede Moskova ve Washington arasında yaşanan gerginlik nedeniyle çağrılan Rus ve Amerikan büyükelçilerinin görev yerlerine geri dönmesi konusunda uzlaşma sağlandığını açıkladı. Putin, Rus ve ABD’li büyükelçilerine işaret ederek “Görev yerlerine geri dönecekler. Bunun ne zaman olacağı teknik bir mesele” dedi.

Başkan Biden’in yaptığı bir konuşmada Putin’i “katil” olarak tanımlamasının ardından, Rusya Mart ayında Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov’u istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı. İki ülkenin karşılıklı yaptırımları devreye sokmasının ardından ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan da Nisan ayında Rusya’dan ayrılmıştı. ABD ve Rusya liderlerinin bu adımı, iki ülke arasındaki ilişkiler arasındaki gerilimin azaltılması olarak değerlendiriliyor.

Ukrayna’nın durumundan nükleer stratejik istikrara kadar farklı konuların ele alındığını kaydeden Putin, Biden’ın insan hakları konusunu da gündeme getirdiğini söyledi.

Navalni’nin durumu

Putin, basın toplantısında muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin cezaevinde tutulmasını da savundu. Navalni’nin kasten Rus yasalarını hiçe saydığını ifade eden Putin, “Bu adam, mevcut yasaları ihlal ettiğini biliyordu” dedi. Almanya’da hastanede tedavi görmesinin ardından Navalni’nin adli kontrol şartlarını yerine getirmediğine işaret eden Putin, “istediği gibi davrandığını” söyledi.

Zehirlenme belirtileri ile Almanya’nın başkenti Berlin’de tedavi gören Navalni iyileşmesinin ardından ülkesine geri dönmüş, aldığı başka bir ceza nedeniyle cezaevine gönderilmişti. Navalni’ye yönelik tutum ABD ve Avrupa Birliği tarafından tepki ile karşılanmış ve Rusya’ya yaptırımlar devreye girmişti.

Nükleer silahların azaltılması

Putin ayrıca, nükleer silahların azaltılması anlaşmasının yenilenmesi yönünde müzakereler yapılması için de mutabakat sağlandığını açıkladı. Putin, ABD ve Rusya dışişleri bakanlıklarının bu yönde görüşmeler yürüteceğini söyledi.

Rusya ve ABD Ocak ayında süresini uzattığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (Yeni START) anlaşması 2026 yılına kadar geçerli olacak. Öngörülen görüşmeler, bu tarihten sonra anlaşmanın süresinin uzatılmasını hedefliyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 17 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.