enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pro Asyl: Yunanistan sığınmacıların parasını kesti

Pro Asyl: Yunanistan sığınmacıların parasını kesti
24 Aralık 2021
363
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Alman yardım örgütü Pro Asyl, Yunan hükümetini AB fonlarından sığınmacılar için ayrılan nakit ödemeleri durdurmak ve sığınmacıları açlığa terk etmekle suçladı.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Alman insan hakları örgütü Pro Asyl, Yunanistan’ı kendisine sığınan yardıma muhtaç insanları açlığa terk etmekle suçladı.

Örgüttten yapılan açıklamada Yunan hükümetinin binlerce sığınmacıya yapılan nakit ödemelerini durdurduğu, binlerce sığınmacının açlık çektiği belirtildi.

Pro Asyl idari yöneticisi Günter Burkhardt, sığınmacıların korkunç bir durumda olduğunu ve bu durumun AB tarafından kabul edilmesinin düşünülemeyeceğini belirterek “Yunanistan insan onuruna aykırı, gaddarca bir sefalet politikası izliyor” diye konuştu.

Yunan hükümetinin durdurduğu iddia edilen ödemeler, AB yardım programlarından sığınmacılara aktarılan nakit yardımlardan oluşuyor.

Burkhardt, söz konusu nakit yardımların dağıtımı konusunda Ekim ayına kadar BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yetkili olduğunu, ardından yetkinin Yunan hükümetine geçtiğini belirterek devir sonrasında ödemelerin haftalardır tıkandığını, sığınmacılar için durumun giderek kötüleştiğini kaydetti.

AB Komisyonu’na çağrı

Pro Asyl, AB Komisyonu’nu AB hukukunun Yunanistan’da uygulanmasını ve Atina’nın ödemeleri devam ettirmesini sağlamaya çağırdı.

Açıklamada iltica başvurusu kabul edilmiş mültecilerin durumunun da sorunlu olduğuna ve giderek kötüleştiğine dikkat çekildi.

Mültecilerin iş ya da kiralık ev bulmasının neredeyse imkansız olduğuna işaret eden Burkhardt, bu nedenle pek çoğunun hala aslında boşaltmaları gereken sığınmacı barınaklarında yaşadığını kaydetti.

Burkhardt, bu nedenle evsizlik ve aşırı yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya kalan mülteci sayısının giderek arttığını belirtti.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.