enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya’da ‘Rusya ve göçmen’ alarmı: Belarus sınırına 10 bin asker gönderilecek

Polonya’da ‘Rusya ve göçmen’ alarmı: Belarus sınırına 10 bin asker gönderilecek
12 Ağustos 2023
19
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Polonya Savunma Bakanlığı, Belarus sınırına 10 bin asker gönderileceğini açıkladı.

UHA / Europe İnternational News Agency

Polonya Savunma Bakanlığı, ülkenin Belarus ile doğu sınırına “caydırıcı” olarak 10 bin asker konuşlandırılacağını duyurdu.

Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak devlet radyosuna yaptığı açıklamada, “Bu operasyona yaklaşık 10 bin asker katılacak, bunların 4 bini sınır polisini desteklemek üzere doğrudan operasyonlara katılacak ve 6 bini de takviye olarak görev yapacak.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık bir önceki gün 2 bin ilave askerin Belarus sınırını güçlendirmek üzere 15 gün içinde bölgeye gönderileceğini açıklamıştı. Bunların sınır bölgesinde halihazırda görev yapan 2 bin askere ek olarak görevlendirileceği bildirilmişti.

NATO üyesi olan Polonya kısa bir süre önce Belarus’tan gelebilecek provokasyon tehdidi ve bu ülkede bulunan Rus paralı asker grubu Wagner’in yarattığı potansiyel tehlikeler konusunda uyarıda bulunmuştu.

Varşova, Rusya ve Belarus’u bölgeyi istikrarsızlaştırmak üzere Avrupa Birliği’ne yeni bir göçmen akını düzenlemekle suçlamıştı.

Leh yetkililere göre, yıl başından bu yana 19 bin göçmen Polonya sınırını geçmeye çalıştı. 2022’de bu sayının, tüm yıl için 16 bin olduğu bildirildi.

Sadece geçtiğimiz temmuz ayında 4 binden fazla göçmenin Polonya sınırını geçme teşebbüsünde bulunduğu açıklandı.

Belarus, Polonya ve Litvanya sınırında askeri tatbikat yapıyor

Belarus, pazartesi günü Polonya ve Litvanya sınırı yakınlarında askeri tatbikat yapmaya başladı.

Bölgede gerilim, Rus paralı asker grubu Wagner’in Belarus’a yerleşmesiyle tırmanmıştı.

Wagner, Rusya’da başlattığı kısa süreli isyan sonrası yapılan bir anlaşma kapsamında savaşçılarını Belarus’a taşımıştı.

NATO ülkeleri Polonya ve Litvanya, Wagner’in Rusya’nın müttefiki Belarus’a yerleşmesi sonrası sınır güvenliklerini güçlendirmek üzere önlemler almaya başladı.

Rusya’ya ait Kaliningrad eksklavı ve Belarus ile sınırı olan her iki ülke de, Moskova ve Minsk’ten gelebilecek provokasyonlara karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Polonya ağustos ayının başlarında iki Belarus helikopterinin hava sahasında kısa bir süre alçaktan uçtuğunu iddia etti. Belarus makamları helikopterlerinin Polonya’ya girdiğini reddetti.

Belarus Savunma Bakanlığı pazartesi günü başlayan tatbikatların, “özel askeri operasyon” deneyimlerine dayandığını açıkladı.

Bakanlık, tatbikatın “insansız hava araçlarının kullanımının yanı sıra tank ve motorlu tüfek birimlerinin, silahlı kuvvetlerin diğer kollarının birimleriyle yakın etkileşimini” içerdiğini bildirdi.

Belarus, Wagner paralı asker grubunun ülkede birliklerine eğitim verdiğini öne sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.