enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!

Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!
17 Şubat 2025
25
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılının ilk gıda ifşa listesini yayımlayarak, bazı peynir markalarında tespit edilen usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaştı.

UHA / İnternational News Agency

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılının ilk gıda ifşa listesini yayımlayarak, bazı peynir markalarında tespit edilen usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaştı.

STANDARTLARIN ALTINDA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

2 Ekim 2024 tarihinden bu yana Bakanlık, internet sitesi üzerinden taklit ve tağşiş gıda ürünlerini açıklayarak, halk sağlığını tehdit eden ürünlerin önüne geçmeye çalışıyor. Bu bağlamda yayımlanan son liste, özellikle beyaz peynir markalarında yapılan hilelerin ortaya çıkmasıyla dikkat çekti. Bakanlık, en son 22 Ocak 2025 tarihi itibarıyla, içerisinde sağlığa zararlı katkı maddeleri bulunan 5 peynir markası, 4 sucuk markası ve 1 kebap markasının isimlerini açıkladı. Listede yer alan peynir markalarındaki hilelerin başında, bitkisel yağ kullanımı ve nişasta gibi katkı maddelerinin hileli bir şekilde eklenmesi geliyor. Ayrıca, bazı peynirlerin yağ oranlarının düşük olduğu ve ürün içeriklerinin standartların altında olduğu tespit edildi.

BAKANLIK TARAFINDAN YAYIMLANAN LİSTE

Bakanlık tarafından yayımlanan listeye göre, söz konusu peynir markalarının üretim yerlerinde yapılan denetimler sonucunda tespit edilen usulsüzlükler şu şekilde sıralandı:

Çaykara Çiftlik – Umut İsmail Kuvvet – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Üründe bitkisel yağ kullanımı tespit edilmiştir.

Gonca Gıda – Mukaddes Peker – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Üründe bitkisel yağ tespit edilmiştir.

Şahin Süt Ürünleri – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Bitkisel yağ kullanımı tespit edilmiştir.

Akmahmut Gıda – Necdet Akmahmut – Telli Peynir (Ortahisar, Trabzon): Bitkisel yağ ve nişasta tespiti yapılmıştır.

Kılınç Süt Ürünleri Gıda Tarım Hayvancılık Nakliyat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. – Kılınç Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri (1000 gr) (2609 Mut, Mersin): Üründe yağ oranının düşük olduğu tespit edilmiştir.

HİLELİ ÜRÜNLER İFŞA ETMEYE DEVAM EDİLECEK

Bakanlık, söz konusu usulsüzlüklerin, gıda güvenliğini ve halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, tüketicileri bu tür ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Ayrıca, bu tür ürünlerin denetimlerinin sıkı bir şekilde yapılmaya devam edileceği, taklit ve tağşiş gıdalara karşı mücadelenin hız kesmeden süreceği ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını koruma adına bu tür açıklamaların devam edeceğini belirterek, tüketicilerin güvenilir gıda ürünlerine yönelmeleri gerektiğini vurguladı. Bakanlık, bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla denetimlerini artırarak, tespit edilen hileli ürünleri ifşa etmeye devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.