enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Peter Jackson görsel efekt şirketini 1,6 milyar dolara ‘Metaverse’ü şekillendireceğiz’ diyen Unity’ye sattı

Peter Jackson görsel efekt şirketini 1,6 milyar dolara ‘Metaverse’ü şekillendireceğiz’ diyen Unity’ye sattı
11 Kasım 2021
380
A+
A-

YENİ ZELANDA-UHA HABER / Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmeni Oscar ödüllü Peter Jackson’ın kurucuları arasında olduğu görsel efekt stüdyosu Weta Digital, 1,6 milyar dolara, video oyun yazılım şirketi Unity’ye satıldı.

Unity yetkilileri, Weta’nın ayrıcalıklı ve sofistike görsel efektlerine tüm dünyadan milyonlarca kreatör ve artistin ulaşabileceğini, böylece metaverse’ün (kurgusal evren) geleceğini şekillendireceklerini söylüyor.

Weta Digital, Avatar ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerin görsel efektlerini; Unity ise Pokémon Go ve Call of Duty: Mobile gibi dünya çapında bilinen oyunların yazılımını yapmıştı.

Unity, anlaşma ile herkesin Weta’nın özel görsel efektlerine ulaşabileceğini açıkladı.

Weta Digital 1993 yılında Avatar’daki Neyriti gibi hayvan karakterlerini, Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gollum ya da Maymunlar Cehennemi’ndeki Caesar gibi tipleri yaratmak için kuruldu.

BBC’ye konuşan Avustralyalı film eleştirmeni James Fletcher, “Weta, bizim tarzımız bir Hollywood” dedi ve ekledi:

“Peter Jackson vizyoner bir film yapımcısı. İstediği sonuca ulaşmak için ihtiyaç duyduğu araçlara sahip değildi, o da kendi yarattı”.

Satış anlaşmasına göre şirket bölündü ve teknolojik varlıkları Weta ismiyle Unity’ye satıldı.

Görsel efekt faaliyetleri ise WetaFX adı altında ayrı bir şirket olarak yoluna devam edecek. Bu şirketin de Unity’nin en büyük müşterilerinden biri olması bekleniyor.

Weta’dan BBC’ye yapılan açıklamaya göre, Peter Jackson şirketin dijital sanatçılarıyla birlikte Yeni Zelanda’da kalarak film yapmaya devam edecek.

Metaverse

‘Metaverse’ün geleceğini şekillendireceğiz

Unity, Weta’nın ayrıcalıklı ve sofistike görsel efektlerine tüm dünyadan milyonlarca kreatör ve artistin ulaşabileceğini, böylece metaverse’nin geleceğini şekillendireceklerini söyledi.

Metaverse terimi, Facebook’un geçen ay ismini Meta olarak değiştireceğini açıklamasından sonra, daha geniş kitleler tarafından kullanılmaya başlandı.

Facebook odak noktasını Metaverse’e yönlendireceğini açıkladı, kullanıcılarına “arttırılmış ve görsel gerçeklik” üzerinden ulaşmak istediğini vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.