enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

PEN Almanya’nın Yeni Başkanı Deniz Yücel

PEN Almanya’nın Yeni Başkanı Deniz Yücel
28 Ekim 2021
358
A+
A-

UHA HABER / Uluslararası Yazarlar Birliği’nin (PEN) Almanya Merkezi Başkanı gazeteci Deniz Yücel oldu. Birlik tarafından yapılan açıklamada, PEN’in Frankfurt’taki tarihi Pauls Kilisesi’nde düzenlenen yıllık kurultayında yapılan seçimde tek başına aday olan Deniz Yücel’in başkanlığa seçildiği duyuruldu.

 

Yurtta sulh, cihanda sulh

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı Cem Dalaman’ın haberine göre, PEN’in internet sayfasından yapılan açıklamada, 48 yaşındaki Yücel’in, 2017’den beri görevini sürdüren PEN Almanya Başkanı Regula Venske’nin yerine geçtiği belirtildi.

Açıklamada, Yücel’in seçildikten sonra “Ben, açık toplumun düşmanlarıyla entelektüel, politik ve kültürel bir yüzleşmeye girme taraftarıyım ve bu konuda çekingen olmadığımı da söyleyebilirim. Yazarlar ve PEN’in ilkesel görevi, her zaman ifade ve sanat özgürlüğünden yana olmaktır. Ayrıca güçlülere karşı, kötülere karşı ve gerekirse iyilere de karşı olmalıyız” şeklinde konuştuğu da bildirildi.

Yücel 2017 yılında Türkiye’de tutuklanmıştı

Deniz Yücel, Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabirliğini yaparken, yazdığı bir makale nedeniyle 14 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alınmış, 27 Şubat’ta da terör suçlamasıyla tutuklanmış ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklanma sürecinin iktidarın talimatıyla olduğunu iddia eden gazeteci Deniz Yücel’in yaşadıkları, Türkiye ve Almanya arasında gerginliğe yol açmıştı. Tutuklamanın hemen ardından

Berlin, Türk bakanların Almanya’da Türk siyasetçilerin düzenlediği mitinglerde konuşmalarını yasaklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yücel’i terör ajanı olarak tanımlamıştı.

Yücel “silahlı terör örgütleri PKK ve FETÖ propagandası yapma ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla tutuklu olarak yargılanmasının ardından, Alman hükümetinin diplomatik girişimleriyle bir yıl sonra serbest bırakılmış ve Berlin’e dönmüştü. Döndükten sonra, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yücel, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini düzenlemekle suçlanan FETÖ’nün propagandasını yapma suçundan beraat etti. Ancak PKK propagandası yapmak suçundan toplam 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Son olarak ise Temmuz ayında Yücel hakkında, 6 Kasım 2016 tarihli bir yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “darbeci” nitelemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yeni bir dava daha açıldı.

PEN, Türkiye’yi eleştirmişti

Uluslararası Yazarlar Birliği PEN, 100 ülkedeki 150 yazar örgütünü temsil ediyor. 785 üyesi olan Almanya merkezi ise Hessen eyaletindeki Darmstadt kentinde bulunuyor. PEN Almanya, daha önce Türkiye’ye yönelik eleştirisel açıklamalarıyla dikkat çekti. Ayrıca 2018 yılında HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ve 2019’da da o dönemde tutuklu olan yazar Ahmet Altan’ı onur üyesi ilan etti. PEN Almanya’nın onur üyeleri arasında Çek yazar ve siyasetçi Vaclav Havel, Nobel Barış Ödülü sahibi Çinli insan hakları savunucusu Liu Şiaobo, Meksikalı gazeteci Anabel Hernandez, halen hapis yatmaya devam eden Suudi Arabistanlı blog yazarı Raif Bedevi ile Çinli aktivist ve yazar Li Bifeng de bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.