enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paris’in simgesi Zafer Takı’nı, 25 bin metre kare kumaşla kapladılar

Paris’in simgesi Zafer Takı’nı, 25 bin metre kare kumaşla kapladılar
20 Eylül 2021
367
A+
A-

UHA HABER / Fransa’nın başkenti Paris’in önemli simgelerinden birisi olan Champs-Élysees meydanındaki Zafer Takı (Arc de Triomphe) ziyaretçiler için kısa bir süreliğine kumaşla kaplandı. Bu etkinlik için gümüş rengi 25 bin metrekare kumaş kullanıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (EuroNews)’den aktardığı haberine göre, Napolyon döneminde inşa edilen ve kısa süreliğine kumaşla kaplanan anıt, Paris’te yaşayanların ve başkentti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kumaşla kaplanan anıt için düzenlenen törene katılanlar arasında yer aldı.

Dünyanın dört bir yanında kültürel ve doğal abideleri plastik kumaşlarla giydiren ve geçen yıl mayıs ayında 84 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Christo Vladimirov Javacheff, bu projenin “fikir babası” ve girişimcisi olarak biliniyor. Proje, Christo Vladimirov Javacheff’in yeğeni Vladimir Yavachev tarafından tamamlandı.

Bulgar sanatçı Javacheff, daha önce de Avustralya, New York ve Berlin’de tarihi simgeleri kumaş örtülerle kaplamıştı. Christo Vladimirov Javacheff, hayat arkadaşı Jeanne-Claude ile beraber 1961 yılında Paris’te yaşarken, Arc de Triomphe’yi kumaşla kaplama fikrini ortaya atmış ve uzun süre bu projenin gerçekleşmesinin hayalini kurmuştu. Ünlü sanatçının hayat arkadaşı Jeanne-Claude ise 2009 yılında hayatını kaybetmişti.

Ek kaynaklar • AFP

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.