enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemi Arası Sona Erdi Oktoberfest Başladı

Pandemi Arası Sona Erdi Oktoberfest Başladı
18 Eylül 2022
409
A+
A-

Almanya’nın dünya çapında Bira Festivali olarak tanınan Ekim Şenliği (Oktoberfest), iki yıllık pandemi arasından sonra kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin (VOA)’dan aktardığı Cem DALAMAN’ın haberine göre, Geleneksel olarak iki hafta süren festival, Bavyera eyaletinin başkenti Münih’in olduğu kadar tüm Almanya’nın da en fazla turist çeken etkinliği.

2020 ve 2021’de Corona pandemisi nedeniyle iptal edilmek zorunda kalan ve bu yıl 187’ncisi düzenlenecek festivalin, artan Corona vaka sayıları nedeniyle nasıl geçeceği merakla bekleniyor.

Salgından önceki yıllarda şenliğe her yıl dünyanın dört bir yanından yaklaşık 6 milyon ziyaretçi katılıyordu. Geleneksel olarak ilk bira içimi için saat 12.00’de bira fıçısına musluk çakan Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, festivalin bu yıl kısıtlama olmaksızın gerçekleşeceğini ve katılımın yüksek olmasının beklendiğini söyledi.

Festival geçen yıl son anda iptal edilirken, Dieter Reiter bu kararın kendilerini çok üzdüğünü ancak Oktoberfest’i düzenlemenin “büyük bir risk almak” olduğunu ifade etmişti.

Festivali düzenleyenlerin, mesafe ve diğer kurallar altında bir Oktoberfest düzenlemeye yanaşmadıklarını belirten yetkili, bu tarzda kitlesel bir etkinliğin yapılması için zamanın henüz uygun olmadığını söylemişti.

Oktoberfest kente ortalama 1,2 milyar Euroluk turizm geliri sağlıyor. Bundan kısa bir süre önce Münih Ekonomi Enstitüsü, 2020 yılı içerisinde kentteki otellerde 2,99 Milyon konaklama yapıldığı, bu rakamın 2019 yılında 7 Milyon dolayında olduğunu açıklamış, başta Oktoberfest olmak üzere iptal edilen etkinlikler nedeniyle ülke dışından gelen ziyaretçilerin neredeyse sıfırlandığını bildirmişti.

Dev çadırlarda binlerce litre biranın içildiği, yöresel kıyafet olan Dirndl elbiseler, kareli gömlekler ve deri pantolonlar giyenlerle özdeşleşen dev şenlikte, normal şartlarda her gün 400 bin kişi eğlencenin tadını çıkarıyor.

22 Temmuz 2016’da Münih’te bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda, saldırgan dahil 10 kişinin ölmesinden bu yana Oktoberfest boyunca, Münih’in merkezindeki Theresienwiese adlı devasa şenlik alanı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

Girişler sadece ana kapılardan kontrollu olarak yapılabilirken, sırt çantaları, büyük el çantaları ve çocuk arabalarının girişine izin verilmiyor.
Ayrıca güvenliği sağlamak üzere İsviçre, İtalya ve Fransa’dan gelen polisler Münih polisine destek oluyor.

Yetkililer ise alınan önlemlerin Oktoberfest’te eğlenmeye gelenlerin güvenliği için olduğunu vurgulayarak, yaşanan terör olaylarının ve özel koşulların bu durumu gerekli kıldığını söylüyorlar.

İlk kez 1810 yılında Bavyera Veliaht Prensi Ludwig ve eşi Prenses Therese‘nin evliliklerinin kutlanması amacıyla yapılan, daha sonra bugünkü geleneksel şekliyle bir halk kutlamasına dönüşen Oktoberfest, bu yıl iki Almanya’nın birleşmesinin günü olarak kutlanan milli bayram 3 Ekim tarihine kadar sürecek.

HABER : Cem DALAMAN (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.