enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Türkiye’de bir Alevi-PKK ittifakı hiçbir zaman oluşmadı. DEM ve PKK kadrolarında Aleviler oldu ancak bunlar, marjinal, radikal Aleviler, sol görünümlü mezhepçi, siyasal Aleviciler…
00:50 Bir Osmanlı askeri gözü kapalı, sadece dinleyerek bilirdi: gelen padişah mı, paşa mı?
00:46 ABD Büyükelçisi Huckabee, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlileri koruması gerektiğini söylüyor.
00:30 Beş Avrupa ülkesi, düzensiz sığınmacıları AB dışına göndermek için anlaşmalar yapmaya çalışıyor
00:29 Bir Kap Su, Bir Kap Yemek; Bir Can İçin Hayat Demektir!
00:15 Ortadoğu, güvenliğini nasıl yeniden şekillendiriyor? ABD’nin güvenlik şemsiyesi yeterli mi?
00:07 Trump’tan Fed’e: Faizleri indirin, aksi takdirde ticaret açığı verdiğimiz ülkelerle ticareti durdururum
22:22 Bu yıl 4.cüsü düzenlenen 4. Konya GastroFest’e Konya’dan ve Konya dışından gastronomi meraklıları yoğun ilgi gösteriyor
09:04 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız’ın da katıldığı 11. Ulusal Limnoloji Sempozyumu Tamamlan..dı.
00:49 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Türkiye’nin bölgesel pozisyonu üzerindeki etkileri
00:42 Türkiye Kültür Yolu Festivali, ikinci kez Kayseri’de 5-13 Eylül tarihleri arasında dokuz gün boyunca sanatseverlerle buluşacak…
00:36 İletişim Başkanı Duran, Sivas Kongresi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda: “Sivas Kongresi bağımsızlık irademizin tüm dünyaya ilanıdır”
00:35 “SDG Feshedildi” Manşetleri ve YPJ Entegrasyonu: Türkiye İçin Yeni Bir Güvenlik Riski Mi?…
00:34 Binlerce yıllık devlet geleneği ve medeniyet tarihinin mirası üzerinde yükselen ekonomisiyle Orta Asya’nın önemli ülkelerinden Özbekistan 35 yaşında…
00:34 Altay topluluklarının kültür ve uygarlık değerleri Uluslararası Altay Toplulukları sempozyumu Bakü’de toplanıyor
00:33 İletişim Başkanı Duran, son iki ayda terör ve suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 2 bin 34 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:29 “500 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında İstanbul’da hayata geçirilecek kiralık sosyal konut projesinde teslim tarihi belli oldu
00:28 CORENDON’dan Yeni ve İddialı Bir Adım: Yeşim Candan, Amsterdam’daki İlk ‘Travel BoutiQue’in Başına Geçti… 
00:24 Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, karanlıkta kalan 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
00:22 Avrupa’nın Sahra ticaretiyle yaklaşık 200 yıldır süren mücadelesini ve Türkiye’nin Nijer-Libya hattındaki kader ortaklığı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pamukova YHT İstasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı Açılış Töreni’nden notlar

Pamukova YHT İstasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı Açılış Töreni’nden notlar
1 Ağustos 2026
23
A+
A-

İlk olarak 2009’da Ankara-Eskişehir hattıyla hizmete başlayan yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar 114 milyon vatandaş yolculuk etti.

UHA / International News Agency

SAKARYA, 01 AĞUSTOS 2026 – Pamukova YTH İstasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı olan “Anadolu’nun İstanbul’a açılan kapısı“, doğu-batı koridorlarının kritik noktası olan Sakarya’nın, ülkenin sanayi, tarım ve lojistik açısından en dinamik şehirlerinden biri.

Sakarya ağır sanayide ülkenin yükselen yıldızlarından birisi, yerli ve milli elektrikli tren setleri ile milli banliyö tren setlerini TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü bünyesinde üretiliyor.

Reklam

Sakarya, demiryolu araçları üretiminde birçok özel firma da Sakarya’da faaliyet gösteriyor. Gençlerin kendi şehirlerinde iş bulma imkanına da sahip bulunuyor, bunun da kentin göç vermesini engellediği gibi cazibe merkezine dönüşmesine de önemli katkı sağlıyor.

Devlet, Büyüyen ve dinamikleşen Sakarya’nın ihtiyaçlarını karşılamak için kara yolundan demir yoluna, deniz yolundan haberleşme altyapısına kadar her alanda seferber durumunda, kentte çok önemli ulaşım ve haberleşme projeleri hayata geçirilmiş.

Yüksek hızlı demir yolu hatları, konfor, ekonomiklik, yüksek hız ve emniyet avantajları sayesinde öncelikli tercih edilir ulaşım aracı haline geldi.

Reklam

İlk olarak 2009’da Ankara-Eskişehir hattıyla hizmete başlayan yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar 114 milyon vatandaş yolculuk etti. Hızlı Tren hatları doğrudan 11 şehre, birçok şehre de bölgesel bağlantılarla 20’nin üzerinde şehre hizmet ediyor. Halkalı-Kapıkule, Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep gibi birçok hatta da yapım çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 5 bin kilometrelik hatta yapım çalışmaları devam ediyor. 2028’e kadar bunun 3 bin kilometrelik bölümünü bitirerek hizmete açılması hedefleniyor. Böylece doğrudan 11 ile olan yüksek hızlı demir yolu ulaşım imkanını doğrudan 27 ile ulaştırmış olacak.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde geldiği noktada, Cumhur İttifakı olarak durmaksızın yollarına devam edeceğiz. 2053’e gelindiğinde 48 saatte toplam 28 bin 500 kilometrelik demir yolu ağıyla Türkiye’yi dolaşabilme imkanına sahip olunacak.

“Yıllık 103 milyon lira tasarruf sağlanacak”

Bugün Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı hizmete açılmadan önce, Alifuatpaşa’nın çevresinde faaliyet gösteren fabrikaların yük taşıyan tırları, uzun yıllar devlet yoluna bağlantı sağlamak için şehir içinden geçen ve maalesef geometrik standartlara uygun olmayan üst geçidi kullanmak zorunda kalıyordu. Bu durum hem can ve mal güvenliğini tehdit ediyor hem de tırların manevra zorluğu nedeniyle zaman zaman kazalara da yol açıyordu.

Köprülü kavşak sayesinde tırlar ve kamyonlar artık Alifuatpaşa merkezine girmeden doğrudan Sakarya-Eskişehir yoluna çıkmasıyla lojistik akışı daha düzenli ve güvenli hale gelecek.

Bölgedeki fabrikalara geliş-gidiş yapan günlük ortalama 900 tır bu kavşağı kullanacak ve Bağlarbaşı kavşağını kullanmadıkları için şehir trafiği rahatlayacak, güzergah da yaklaşık 8 kilometre kısalacak, bu sayede yıllık 103 milyon lira tasarruf elde edilecek, yaya merdivenleriyle de vatandaşların karşıdan karşıya geçmesi sağlanacak.

– “Ankara ile İstanbul arasını 4 saatin altına indirmiş olacak”

Uraloğlu, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Eskişehir-İstanbul kesiminde işletmeyi olumsuz etkileyen üç kritik darboğazın olduğunu, bunlardan 12 kilometrelik Doğançay Ripajı-1 kesimini 2022’de hizmete açtıklarını söyledi.

T26 Tüneli ve Doğançay Ripajı-2 varyantında çalışmalara devam ediyor.

T26 Tüneli, 5 bin 587 metre uzunluğunda, Alifuatpaşa-Arifiye kesiminde yüksek hızlı tren hattının tamamında 250 kilometre hıza ulaşmayı sağlayacak önemli bölüm.

Mevcut durumda 9,2 kilometrelik konvansiyonel hatta 55 kilometrelik hızla seyahat edilebiliyor. Proje kapsamında inşa edilen 8 kilometrelik yeni hatla bu kesim devreden çıkarılmış olacak. Tünelin kazı çalışmaları tamamladı. Üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarına ise devam ediliyor. 2027’nin ilk yarısında bitirilmiş olacak. Böylece 20 dakika olan seyahat süresi 9 dakikaya indirilecek.

Doğançay Ripajı-2 Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Burası bittiğinde 23 dakikalık seyahat süresi 4 dakikaya inecek. Buraları tamamlandığında, hatta kesintisiz 250 kilometre hıza ulaşılmış olacak. Böylece 30 dakikalık kısalma süresiyle Ankara-İstanbul arasındaki süreyi 4 saatin altına indirilmiş olacak.

“122 kilometrelik demir yolu ihalesini 14 Ekim’de gerçekleştireceğiz”

Irak ile imzalanan Kalkınma Yolu Projesi mutabakat zaptıyla Basra’dan Avrupa’ya uzanan uluslararası ulaşım koridoru için kritik eşik geçildi.

Yine bu yolun Türkiye ayağındaki en önemli halkalarından biri olan Kuzey Demir Yolu, yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek olan 122 kilometrelik demir yolu ihalesi de 14 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bu iki önemli adım, Asya ile Avrupa arasındaki ticaret akışını hızlandıracak ve ülkemizi orta koridorun tam da merkezine yerleştirecek.

Sakarya’da bu güzergah adeta Anadolu’ya giriş ve Avrupa’ya çıkış kapısı konumunda olacak. Demir yolu ve kara yolu altyapısıyla küresel lojistiğin doğal durak noktası haline de gelmiş olacak, zaten gelmiş olan bu konumunu çok daha güçlendirecek. Böylece Pamukova YHT İstasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı gibi yatırımlar yalnızca yerel değil, küresel ulaşım zincirinin de önemli parçası olacak. Sakarya, dünya ticaretinin nabzının attığı stratejik noktaya taşınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde “Ulaşımda denge, kalkınmada ivme” anlayışıyla her proje yakından takip ediliyor ve hayata geçirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.