enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paludan’ın provokasyonları İsveç’te yaşayan Müslümanları rahatsız ediyor

Paludan’ın provokasyonları İsveç’te yaşayan Müslümanları rahatsız ediyor
29 Ocak 2023
523
A+
A-

İsveç ve Danimarka, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırısına izin verdi. TRT Haber ekibi, İsveç’te yaşayan Müslümanlara mikrofon uzattı. İsveç’te yaşayan Müslümanlar hem Paludan’ın provokasyonlarından hem de İsveç yönetiminin Paludan’a karşı harekete geçmemesinden rahatsız.

Kübra Yılmaz Pirgaip

TRT Haber : Kübra Yılmaz Pirgaip

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim’e saldırdı. İsveçli yetkililer, Paludan’ın provokasyonuna izin verdi. Paludan daha önce de defalarca Kuran-ı Kerim’e saldırmış, İslam’a ve Müslümanlara hakaretler etmişti. Yetkililer, bu provokasyonlara da göz yummuştu. Paludan, İsveç’in ardından Danimarka’da da Kuran-ı Kerim’i hedef aldı.

Tüm insanlığa saldırı

İsveç’te yaşayan Müslümanlar, Paludan’ın provokasyonlarına tepkili. Bunu bir terör saldırısı olarak adlandırıyor. İsveç’te Müslümanları hedef alan çoğu eyleme izin verildiğini düşünüyor. Ayrıca Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırının tüm Müslümanlara, tüm insanlığa saldırı anlamına geldiği görüşündeler.

İsveç’in “ifade özgürlüğü” kılıfı

İsveç yönetimi ifade özgürlüğünü öne sürerek Paludan’ın provokasyonlarına göz yumuyor. İsveçli Müslümanlara göre bu ifade özgürlüğü değil, İslam’a saldırı. İsveç’in ifade özgürlüğünü kendi çıkarları çerçevesinde kullandığı düşüncesi hakim. Ayrıca ifade özgürlüğünün belli sınırlarının olması gerektiği düşüncesini taşıyanlar da var. Başka insanların sınırlarına, dinine yönelik saldırıların sınırlandırılması gerektiği düşünülüyor. İsveç’in bu konuda çifte standart uyguladığı belirtiliyor.

İsveç’te Paludan’ın provokasyonlarını organize etmesine yardımcı olan gruplar olduğu belirtiliyor. Bazı çevrelerin Paludan’ın provokasyonlarını gerçekleştirmesi için finansal destek sağladığı ifade ediliyor. Uzun yıllardır İsveç’te yaşayan İsmail Zengin “Birileri bunu kışkırtıyor. Bir gazeteci de  onun ücretini ödüyor. Gazeteci de gazete satmak için bilinçli bir şekilde bu işin içinde” ifadelerini kullandı.

İsveç’te İslam Karşıtlığı

Müslümanlar son yıllarda İsveç’te İslam karşıtlığının yükseldiği görüşünde. Hem bir önceki hem de mevcut hükümetin İslam karşıtı politikalar uyguladığı, Müslümanların korunmadığı belirtiliyor.

İsveçli Müslümanlar, İsveç makamlarını Paludan’ın provokasyonlarını engellemek için karşı harekete geçmeye çağırıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2023]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.