enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paludan’ın provokasyonları İsveç’te yaşayan Müslümanları rahatsız ediyor

Paludan’ın provokasyonları İsveç’te yaşayan Müslümanları rahatsız ediyor
29 Ocak 2023
523
A+
A-

İsveç ve Danimarka, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırısına izin verdi. TRT Haber ekibi, İsveç’te yaşayan Müslümanlara mikrofon uzattı. İsveç’te yaşayan Müslümanlar hem Paludan’ın provokasyonlarından hem de İsveç yönetiminin Paludan’a karşı harekete geçmemesinden rahatsız.

Kübra Yılmaz Pirgaip

TRT Haber : Kübra Yılmaz Pirgaip

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim’e saldırdı. İsveçli yetkililer, Paludan’ın provokasyonuna izin verdi. Paludan daha önce de defalarca Kuran-ı Kerim’e saldırmış, İslam’a ve Müslümanlara hakaretler etmişti. Yetkililer, bu provokasyonlara da göz yummuştu. Paludan, İsveç’in ardından Danimarka’da da Kuran-ı Kerim’i hedef aldı.

Tüm insanlığa saldırı

İsveç’te yaşayan Müslümanlar, Paludan’ın provokasyonlarına tepkili. Bunu bir terör saldırısı olarak adlandırıyor. İsveç’te Müslümanları hedef alan çoğu eyleme izin verildiğini düşünüyor. Ayrıca Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırının tüm Müslümanlara, tüm insanlığa saldırı anlamına geldiği görüşündeler.

İsveç’in “ifade özgürlüğü” kılıfı

İsveç yönetimi ifade özgürlüğünü öne sürerek Paludan’ın provokasyonlarına göz yumuyor. İsveçli Müslümanlara göre bu ifade özgürlüğü değil, İslam’a saldırı. İsveç’in ifade özgürlüğünü kendi çıkarları çerçevesinde kullandığı düşüncesi hakim. Ayrıca ifade özgürlüğünün belli sınırlarının olması gerektiği düşüncesini taşıyanlar da var. Başka insanların sınırlarına, dinine yönelik saldırıların sınırlandırılması gerektiği düşünülüyor. İsveç’in bu konuda çifte standart uyguladığı belirtiliyor.

İsveç’te Paludan’ın provokasyonlarını organize etmesine yardımcı olan gruplar olduğu belirtiliyor. Bazı çevrelerin Paludan’ın provokasyonlarını gerçekleştirmesi için finansal destek sağladığı ifade ediliyor. Uzun yıllardır İsveç’te yaşayan İsmail Zengin “Birileri bunu kışkırtıyor. Bir gazeteci de  onun ücretini ödüyor. Gazeteci de gazete satmak için bilinçli bir şekilde bu işin içinde” ifadelerini kullandı.

İsveç’te İslam Karşıtlığı

Müslümanlar son yıllarda İsveç’te İslam karşıtlığının yükseldiği görüşünde. Hem bir önceki hem de mevcut hükümetin İslam karşıtı politikalar uyguladığı, Müslümanların korunmadığı belirtiliyor.

İsveçli Müslümanlar, İsveç makamlarını Paludan’ın provokasyonlarını engellemek için karşı harekete geçmeye çağırıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2023]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.