enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Öztrak: Bu metinden darbe iması çıkarmak hüner ister

Öztrak: Bu metinden darbe iması çıkarmak hüner ister
6 Nisan 2021
421
A+
A-

UHA HABER / CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Emekli amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli elbette eleştirilebilir. Ama bu metinden darbe çıkarmak, ayrı bir hüner ister.” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sonrasında, CHP’li Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “Mart’ta 12 aylık enflasyon yüzde 16,2’ye çıkmış. Bu enflasyonla Türkiye, dünya üzerinde en yüksek enflasyona sahip 14’üncü ekonomi oldu. Aynı ligde bulunduğumuz ülkeler Nijerya, Etiyopya, Haiti” dedi.

  Öztrak, Türk lirasındaki değer kaybının ürünlerin fiyatını artırdığını söyleyerek, “Mutfaktaki yangın da korkunç. Son bir yılda yumurta yüzde 64, ayçiçek yağı yüzde 60, mısırözü yağı yüzde 55, mercimek yüzde 45, tavuk eti yüzde 44 zam görmüş. Son bir ayda Türk lirasındaki değer kaybının daha da hızlandığını düşünürsek önümüzdeki aylar da milletin üzerine yağacak zam yağmurunun daha da şiddetleneceği anlaşılıyor. Milletimiz her şeyin farkında. Halkımızın yarısı, ‘mutfaktaki enflasyon yüzde 40’ın üzerinde’ diyor. Halkın cebi yalan söylemez. Mutfaktaki yangın partili ayrımı yapmaz.  Bugün CHP’lisi, AK Partilisi, İyi Partilisi, MHP’lisi, Türkiye’deki herkes ‘yandım Allah‘ diye bağırıyor” diye konuştu.

“Bu metinden darbe çıkartmak ayrı bir hüner ister”

Öztrak, parti olarak mazlumların sesi olmaya, ihsan ve adalet bayrağını savunmaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Halkın gerçek gündeminin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Dün, açlığı, yoksulluğu, işsizliği, intiharları yani ülkedeki zulmün üstünü, darbe iddialarıyla örtme senaryosu uygulamaya kondu. Biz kabak tadı veren bu tiyatroyu, çok izledik. Bölücü terör örgütü elebaşının mektubunu televizyonlarda okuttuğunda, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarttığında, bunlar ‘ifade özgürlüğü‘ oluyor. Ama içlerinde ‘Mavi Vatan‘ın müellifi olan, 15 Temmuz’da FETÖ ile göğüs göğse çarpışmış emekli amirallerin yaptığı bir açıklama ‘darbe yapmak için bir araya gelmek‘ oluyor.

Tüm bu organize işler, işsizlikten, yoksulluktan, salgından bunalmış milletin gerçek gündemini karartmak için yapılıyor. Emekli amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli elbette eleştirilebilir. Ama bu metinden darbe çıkartmak ayrı bir hüner ister.”

“Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız”

Öztrak, 15 Temmuz’u unutmadıklarını vurgulayarak, “Türkiye’de ‘darbe olmasın‘ istiyorsanız emekli amirallerden değil sarıklı amirallerden çekineceksiniz. Bu ülke emekli olan, fikrini ve tecrübesini ülkenin siyasetçileriyle paylaşmak isteyen amirallerden çekmedi. Ve bugün bir tarikat gitti. Onun yerine diğerleri geldi. CHP’nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Bunu tarih ve millet huzurunda bir kez daha ilan ediyoruz; Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız. Mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Milletimiz emekli amirallerin açıklamasından darbe çıkarma tezgâhının bir trajedi değil komedi olduğunun elbette farkındadır” ifadelerini kullandı.

CHP’nin bundan sonraki yol haritasının ne olacağının sorulması üzerine Öztrak, ”Belirli bir yaşa gelmiş bugüne kadar FETÖ örgütünün kumpasları nedeniyle bedeller ödemiş ülkeden kaçmak gibi bir düşüncesi olmayan amirallerin gözaltına alınmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Ama oynanan bu oyunun da milletimizin gerçek gündemini karartmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde cevap verdi.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.