enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:13 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:03 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özdemir’den Solingen mesajı

Özdemir’den Solingen mesajı
30 Mayıs 2022
448
A+
A-

BERLİN – UHA HABER  / Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, 1993 yılında Solingen kentinde ırkçı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Genç ailesi mensubu beş kişiye atfen bir anma mesajı yayınladı.

Cem Özdemir: Almanya'nın Türkiye kökenli ilk bakanıUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilciliğinin haberine göre,Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Twitter hesabından yayınladığı mesaj ile 29 yıl önce Solingen’de ırkçı bir saldırının kurbanı olan Genç ailesinin fertlerini andı.

Saldırıda iki kızı, iki torunu ve yeğenini kaybeden Mevlüde Genç’in tutumunu öven Özdemir, “29 yıl önce bugün Solingen’de beş kişi aşırı sağcıların kundaklamasıyla öldürüldü, çok sayıda kişi de ağır yaralandı. Düşüncelerim özellikle ailesinin katillerinden hiçbir zaman nefret etmek istemeyen Mevlüde Genç  ile… O bir örnek!” ifadelerini kullandı.

Image

Ne olmuştu?

Saldırı sırasında 24 yaşında olan Markus Gartmann, 16 yaşındaki Felix Köhnen, 17 yaşındaki  Christian Reher ve 20 yaşındaki Christian Buchholz, 1993 yılının 29 Mayıs Cumartesi gecesi Solingen’de Amasyalı Genç ailesinin oturdukları Untere Werner sokağındaki evi benzin dökerek kundaklamıştı. Ahşap merdivenlerin tutuşması sonucu yangın kısa sürede bütün binayı sarmıştı.

Mevlüde Genç ve eşi Durmuş Genç
Mevlüde Genç ve eşi Durmuş Genç Fotoğraf: DW/T. Yildirim

Yangında Gülsün İnce (28), Hatice Genç (18), Hülya Genç (9), Saime Genç (5) ve Gülistan Öztürk (12) yanarak yaşamlarını yitirdi. Durmuş Genç o saatte gece vardiyasında çalışıyordu. Mevlüde Genç pencereden atlayarak kurtulmayı başardı. Çiftin saldırı sırasında 15 yaşında olan oğulları Bekir Genç ile üç yaşındaki torunu Güldane İnce ağır yaralı olarak kurtuldu. Bekir üç hafta komada kaldıktan sonra çok defa ameliyat oldu. Genç çifti hayatta kalan evlatları ve torunlarıyla Solingen’de  yaşamlarını sürdürüyor.

Mevlüde Genç, saldırıdan sonra verdiği barış ve dostluk mesajlarıyla Almanya’da adeta sevgi elçisi gibi görülüyor. Sanıkların dördü de cezalarını çekerek tahliye edildiler. Şu anda başka kimliklerle yaşamlarını sürdürüyorlar.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.