enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Oy ve Ötesi “Dijital Demokrasi Platformu”nu kurdu!

Oy ve Ötesi “Dijital Demokrasi Platformu”nu kurdu!
27 Ağustos 2021
564
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de katılımcı demokrasi kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Oy ve Ötesi Derneği, Dijital Demokrasi Platformu ile oy vermenin ötesine geçmeye devam ediyor. Dijital Demokrasi Platformunda bir araya gelen yurttaşlar yaşadıkları ilçelerin yerel sorunlarını tespit edecek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirebilecek. Oy ve Ötesi ise bu çözüm önerilerinin şekillendirilmesi ve Belediye Meclisi gündemine alınması için sürece katkı sağlayacak. Platform, 2021’in Ağustos ayından itibaren, İstanbul Avcılar’da pilot uygulama olarak hayata geçti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Oy ve Ötesi; hayata geçirdiği Dijital Demokrasi Platformunda yurttaşları çevrimiçi ortamda bir araya getirerek yerel sorunların çözümüne yurttaş katılımını artırmayı hedefliyor.

İlçe sakinleri Dijital Demokrasi Platformunda çevrim içi olarak bir araya gelerek, ilçelerin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştirecek. Oy ve Ötesi ilçe sakinlerinin ileri sürdüğü çözüm önerilerinin şekillendirilmesi için sürece katkı sağlayacak ve bu önerilerin Belediye Meclisi gündemine alınması için çalışmalarda bulunacak.

Dijital Demokrasi Platformu, yurttaşların kendi yerel sorunlarını dile getirebileceği, birbirlerinin öneri ve şikayetlerini görüp onlar hakkında tartışabileceği, bu tartışmalar neticesinde çözüm önerileri oluşturabileceği, çağın bilgi ve iletişim teknolojisine uygun bir platform olma özelliğini taşıyor.

Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mustafa Köksalan konuyla ilgili verdiği bilgiye göre, Dijital teknolojilerin yaşamımızda yarattığı en önemli değişimlerden biri yurttaşların özellikle yerel yönetim süreçlerine katılımını kolaylaştıran platformların gelişimine olanak tanıması.

“Dijital Demokrasi Platformu ile ilçe sakinlerinin, yerel yönetim ve karar alma süreçlerine etkili biçimde katılmalarına olanak tanımayı hedefliyoruz” diyen Mustafa Köksalan, Dijital Demokrasi Platformu’nun, yurttaşların kendilerine sunulan sınırlı sayıdaki seçenekten birini tercih etmek veya öneri ve şikayetlerini bireysel olarak yetkili mercilere ulaştırmak yerine, kendi tespit ettikleri sorunları ve geliştirdikleri çözüm önerilerini ortaya koyup tartışabileceği bir alan yarattığını ifade etti.

Köksalan, “Katılım odaklı dijital demokrasi araçlarını yurttaşlara tanıtma hedefindeki bu pilot uygulama sayesinde hem yurttaşlardan gelecek talep sayısında hem de yerel yönetimlerin dijital demokrasi araçlarını kullanma eğiliminde artış olmasını bekliyoruz”dedi.

Platform, 2021’in Ağustos ayından itibaren, İstanbul Avcılar’da pilot uygulama olarak hayata geçti. Pilot uygulama sonrasında platformun daha geniş bir uygulama alanına yayılması ve belediyelere katılımcı dijital demokrasi uygulamalarını kullanabilmeleri için bir yol haritası sunulması hedefleniyor.

Platform hakkında ayrıntılı bilgiye dijitaldemokrasi.org web sayfasından ve iletisim@dijitaldemokrasi.org e-posta adresinden ulaşılabiliyor.

HABER : Sezin BULUM & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.