enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomobil üretiminde Türkiye’nin payı arttı

Otomobil üretiminde Türkiye’nin payı arttı
5 Mayıs 2021
665
A+
A-

UHA HABER / Avrupa’daki otomobil üretiminde lider Almanya’nın payı gerilerken Türkiye ve Rusya’nın payı yüzde 8’e yükseldi.

Yapılan bir araştırma, Almanya’nın Avrupa’daki otomobil üretiminde payının giderek azaldığını ortaya koydu.

Danışmanlık şirketi AlixPartners’in araştırmasına göre 2015-2020 yılları arasında Almanya’nın Avrupa otomobil üretimindeki payı yüzde 6’lık düşüşle yüzde 22’ye geriledi.

Avrupa’daki otomobil üretiminde ikinci sırada yer alan İspanya payını hafif artışla yüzde 14’e çıkarırken Fransa’nın payı yüzde 1’in üzerinde bir düşüşle yüzde 8’e geriledi.

Araştırmada, otomobil üretiminde kazananların, paylarını yüzde 8’e yükselten Türkiye ve Rusya olduğu kaydedildi. Slovakya’nın otomobil üretimindeki payını yüzde 8’e ve Romanya’nın yüzde 3’e çıkardığı belirtildi.

Otomobil üretim hacmindeki değişimde üreticilerin imalatı Avrupa’nın doğu ve güneydoğu bölgelerine kaydırma stratejisinin rol oynadığına işaret edildi. Araştırmada söz konusu ülkelerde ücret seviyesinin Almanya’dakinin yaklaşık yarısına denk geldiğine dikkat çekilerek üretimi kaydırma eğiliminin devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Almanya’nın en fazla ciro yapan on otomobil üreticisinin 2020 yılında Almanya’da fabrika kapatma ya da üretimi kaydırma önlemleri açıkladığı da not edildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 05 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.