enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Omicron varyantı Almanya’da da görüldü

Omicron varyantı Almanya’da da görüldü
28 Kasım 2021
286
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya’da COVID-19’un yeni varyantı Omicron tespit edildi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’den aktardığı İlhan ATASOY’un haberine göre, İlk kez Güney Afrika’da tespit edilen COVID-19’un Omicron varyantı tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor.

Almanya’da Hessen eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı, COVID-19’un ilk kez Güney Afrika’da görülen Omicron varyantının Almanya’da da görüldüğünü duyurdu.

Güney Afrika’dan Hessen eyaletine gelen bir yolcuda COVID-19’un yeni varyantı olan Omicron’a ilişkin bulgulara rastlandı.

Avrupa’da ilk kez Belçika’da

Omicron, şimdiye kadar Güney Afrika’da 77, Botswana’da 4, Hong Kong’da 2, İsrail, Belçika ve Almanya’da birer vakada görüldü.

Bu yeni varyant Avrupa’da ilk kez Belçika’da tespit edilmişti.

Belçika’da, Avrupa’da ilk teyit edilen yeni koronavirüs varyantı görüldü. Vakanın 11 Kasım’da Mısır’dan dönen ve 11 gün sonra semptomlar gösteren genç, aşılanmamış bir kadın olduğu açıklanmıştı.

Avrupa Birliği COVID-19’un yeni varyantı nedeniyle 7 Afrika ülkesinden yapılacak seyahatlerin durdurulması konusunda anlaşmıştı.

DSÖ: Yeni varyantın adı Omicron

Dünya Sağlık Örgütü, şimdiye kadar Güney Afrika’da 77, Botswana’da 4, Hong Kong’da 2, İsrail ve Belçika’da birer vakada görülen B.1.1.529 varyantına “Omicron” adının verildiğini duyurmuştu.

“Daha bulaşıcı”

DSÖ’nün verdiği bilgilere göre, ön kanıtlar Güney Afrika varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Omicron varyantı Güney Afrika’daki tüm bölgelerde artıyor.

DSÖ, varyantın çok sayıda mutasyona uğradığını, bu mutasyonların bazılarının endişe verici olduğunu açıklamıştı.

Neden Omicron?

Omicron, Yunan alfabesinin 15’inci harfi.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin imajlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle koronavirüs varyantlarına yeni adlar verileceğini açıklamıştı.

Artık varyantlar görüldükleri ülkelerin adıyla değil Yunan alfabesindeki “Alfa, Beta, Gamma, Delta…” gibi harflerle anılıyor.

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.