enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:04 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Omicron Sebebiyle Üç Bin Uçuş İptal Edildi

Omicron Sebebiyle Üç Bin Uçuş İptal Edildi
25 Aralık 2021
352
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Omicron varyantı vakalarında görülen artış sebebiyle dünya genelinde Cuma sabahı itibariyle 3 binden fazla uçuş iptal edildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Flight Aware internet sitesine göre ABD havayolu şirketlerinden Delta Air Lines, Cuma günü yaklaşık 135 uçuşu iptal ettiğini açıkladı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, uçuş rotalarının yeniden düzenlenmesi ve mürettebat değişiklikleri dahil olmak üzere tüm seçeneklerin tükenmesinin ardından, Omicron ve bazı bölgelerde kötü hava koşulları sebebiyle uçuşların iptal edildiği kaydedildi.

United Airlines da 170 uçuşun iptal edildiğini belirtti. Havayolu şirketi, “Omicron vakalarında bu hafta ülke genelinde görülen artış uçuş mürettebatımızı doğrudan etkiledi. Sonuç olarak ne yazık ki bazı uçuşları iptal etmek zorunda kaldık, etkilenen yolcuları havayoluna gelmeden önce bilgilendiriyoruz” dedi.

Avrupa’da üç büyük havayolu şirketi uçuşları iptal etti

Avrupa’da da üç büyük havayolu şirketi büyük ölçüde Omicron varyantına bağlı olarak görülen vakaların uçuş ekibini etkilemesi üzerine çok sayıda seferi iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Merkezi Almanya’da bulunan Lufthansa, hastalık izni kullanan pilotların sayısında yaşanan artışın ardından seyahatlerin yoğun olduğu Noel tatili döneminde çok sayıda uzun transatlantik uçuşu iptal etti.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada tatil dönemi için destek ekiplerin olduğu; ancak hastalık izni kullanan personel sayısının fazla olması sebebiyle bunun da yeterli olmadığı belirtildi.

İngiltere ve İspanya karantina süresini kısalttı

İngiltere ve İspanya, personel sıkıntısının hafifletilmesi amacıyla çalışanların testi pozitif çıktıktan ya da virüse maruz kaldıktan sonra işe daha çabuk dönmeleri için Covid-19 karantina süresini kısaltma kararı aldı.

Delta Havayolları CEO’su Ed Bastian da Biden yönetimine benzer adımların atılması çağrısında bulundu, aksi takdirde havayolu seyahatinde aksaklıkların yaşanması riski olduğunu belirtti.

ABD ise Perşembe günü yalnızca sağlık sektörü çalışanları için karantina süresini kısaltma kararı aldı.

New York’ta Broadway gösterileri iptal

New York’ta bu hafta oyuncu ve sahne ekibinin Covid testlerinin pozitif çıkmasının ardından çok sayıda Broadway gösterisi iptal edildi.

New York’ta yeni yıl kutlamaları da ikinci kez pandemiden etkileniyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Times Meydanı’ndaki yeni yıl kutlamasına katılımın 15 bin kişiyle sınırlı olacağını söyledi.

ABD’de Omicron varyantı vakası ilk olarak Kasım ayında tespit edilmişti. Ülkedeki Covid vakalarının yaklaşık dörtte üçü Omicron varyantı. Doğu yakası kıyı şeridinde vakaların yüzde 90’ını Omicron varyantının oluşturduğu belirtiliyor.

ABD Afrika ülkelerine yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırıyor

ABD geçtiğimiz ay Omicron varyantı sebebiyle yürürlüğe giren Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamalarının 31 Aralık’ta kaldırılacağını açıkladı.

29 Kasım’da Güney Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambik ve Malawi’de bulunmuş ABD vatandaşı olmayan yolcuların ülkeye girişini kısıtlamıştı.

Beyaz Saray sözcüsü Kevin Munoz Twitter’dan yaptığı açıklamada kararı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) tavsiyesi üzerine aldıklarını belirtti.

Munoz geçici seyahat yasağının bilim insanlarına yeni varyantın araştırılması için gereken zamanı kazandırdığını ve uygulanmakta olan aşıların varyantın etkisinin azaltılmasında etkili olduğu sonucuna varıldığını ifade etti, “Kısıtlamalar bize Omicron’u anlamamız için zaman verdi ve şu anda var olan aşıların özellikle de takviye dozların Omicron’a karşı işe yaradığını biliyoruz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.