enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt, Katar ve Umman’ı ziyaret edecek
14:01 CHP’li marjinal gruplar, CHP Kocaeli İl Kongresi’nde Gazeteci Erdal Sertel’e saldırdı…
12:53 Bursa’nın Su Güvenliği Yağmuru Bekler Duruma Neden Düştü?
08:58 Dış Bakış Dergisinin “KIBRIS” Özel Sayısı Yayında
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğruyu bildikleri halde ikrar edemeyenlere yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
00:06 Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:46 Sözde soykırım destekçisini savunmaya çalışan Don Kişot’un hezeyanı!
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Olimpiyatlara Japonya dışından seyirci kabul edilmeyecek

Olimpiyatlara Japonya dışından seyirci kabul edilmeyecek
20 Mart 2021
825
A+
A-

UHA HABER / Pandemi yüzünden bir yıl ertelenen ve önümüzdeki yaz Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Olimpiyatlara salgının devam etmesi nedeniyle Japonya dışından seyirci alınmayacağı belirtildi. Karar, tarihte bir ilk.

Dünyanın en büyük spor etkinliği olan Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları, bu yıl yabancı seyircinin katılımı olmadan düzenlenecek.

Önümüzdeki yaz Japonya’da yapılacak olan Olimpiyatların yerel organizatörleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) ve Japon hükümet temsilcileriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerden sonra hala devam etmekte olan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yaz yurt dışından Japonya’ya misafirlerin kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Açıklamada, Japonya’da ve diğer ülkelerde durumun hala oldukça zorlu olduğu belirtilerek, “Pandemi nedeniyle yurt dışından misafirlerin Japonya’ya seyahatinin çok büyük bir ihtimalle mümkün olamayacağı” kaydedildi. Organizatörler, bu tarihi kararla, halihazırda bilet edinmiş olanlara bir netlik sunmayı ve seyahatlerini yeniden planlama olacağı vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Bir kez daha ertelenmeyecek

Söz konusu kararı almanın kendileri için de kolay olmadığını vurgulayan yerel organizasyon ekibinin yöneticisi Seiko Hashimoto, diğer yandan bütün katılımcılar için güvenli bir atmosfer yaratabilmek adına kararın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

2020 yazı için planlanan Olimpiyatlar pandemi nedeniyle bir yıl ertelenmişti. Devam eden pandemiye rağmen bu yıl 23 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında Tokyo’da düzenlenmesi öngörülen etkinlik, Japon kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. Güncel bir kamuoyu yoklaması, halkın çoğunluğunun Olimpiyatların iptal edilmesi ya da bir kez daha ertelenmesinden yana görüş bildirirken, IOC ve Japon organizatörler iki seçeceğin de söz konusu olamayacağını belirtmişti.

Olimpiyatların ertelenmesi nedeniyle doğan zarar ve halihazırda olukça yüksek olan etkinlik masraflarına bir de gerekli hijyen ve önlemlere yönelik konsept giderlerinin eklenmesi, bütçenin 1,64 Trilyon Yen’e (12,55 milyar Euro) çıkmasına neden oldu. Bu rakamın tarihin en yüksek Olimpiyat bütçesi olabileceği belirtiliyor.

Olimpiyat tarihinde bir ilk

Yurt dışından misafir kabul etmeme kararına Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) tepki geldi. Amerikan Olimpiyat Ekibi karardan duyduğu hayal kırıklığını ifade ederek, Amerikan sporseverlerin bizzat yerinde müsabakalara katılmasına imkan verecek bir yolun bulunmasını umduklarını kaydetti.

Söz konusu kararın, Olimpiyat tarihinde bir ilk olduğu belirtiliyor. İspanyol Gribi’nin dünyayı etkisi altına aldığı 1920 yılında dahi yurt dışından seyirciler Anvers’teki müsabakalara kabul edilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.