enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Okullarda şiddetin önlenmesi için çalışmalar hızlandı

Okullarda şiddetin önlenmesi için çalışmalar hızlandı
11 Mayıs 2024
33
A+
A-

* Öğretmene şiddete yönelik verilecek cezayı artıracak kanun teklifi, gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

* Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, teklifin haziranda yasalaşmasını öngördüğünü söyledi.

UHA /  İnternational News Agency

Okullardaki şiddet vakalarının önüne geçmek için caydırıcı cezalar getiren düzenlemede sona gelindi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılacak değişiklikle cezalar ağırlaştırılacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, değişiklikleri kapsayan kanun teklifinin gelecek hafta Meclis’e sunulabileceğini, haziranda da yasalaşmasının öngörüldüğünü söyledi.

Bakan Tekin, şiddet olaylarında hapis cezasının ertelenmeyeceğini ifade etti.

Teklife göre, öğretmenlere yönelik şiddet içeren olaylarda verilecek ceza, yüzde 50 oranında artırılacak. Özel okulda çalışan öğretmenler de kamu görevlisi sayılıp yasadan yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öğretmen kanuna koyduğumuz madde ile öğretmenlerimize yönelik şiddette cezaların yüzde 50 artırıcı bir madde koyuyoruz. Bu fiili işleyenlerin hafif cezalarının ertelenmesi hükümleri vardı. Biz öğretmenlerimize yönelik bu cezaların ertelenmesinin engellenmesini istedik. Öğretmene şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasını istiyoruz.

Son olarak sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımızın da yaptıkları işin kamu görevlisi gibi kabul edilip devlet okullarındaki öğretmenlerimiz gibi yukarıdaki saydığım hususlar gibi değerlendirilmesi sağlanacak. Okullarımızdaki güvenlik görevlisi sayısını artırıp daha güçlü bir mekanizma kuracağız. Bize ulaşan taşkınlık söz konusu olmadı.

“Öğretmene şiddet için yasal düzenlemenin Haziran ayı başında yasalaşacağını düşünüyoruz”

Biz en az öğretmen arkadaşlarımız kadar bu sürecin işleyişinden rahatsızız ve gerekli tedbirleri alacağız. Ben öğretmenlerimizin hukukunu korumak anlamında şunu söylemek istiyorum. Hiçbir şiddeti kabul etmiyoruz, öğretmen arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Kesinlik buna müsaade etmeyeceğiz.

Yasal düzenleme şu anda ilgili kurullarla görüşülüyor. Tahmin ediyoruz ki önümüzdeki hafta Meclis’e sevk edilmiş olur. TBMM’nin takvimine göre Haziran ayı başında yasalaşacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.