enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı
14 Ekim 2021
416
A+
A-

UHA HABER / Dün akşam Norveç’in Kongsberg kasabasında okla saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan 37 yaşındaki Danimarka vatandaşının bir süre önce Müslüman olduğu belirtiliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Polisten yapılan açıklamaya göre zanlı, daha önce, radikalleştiği gerekçesiyle yetkililerin dikkatini çekmişti. Norveç Ulusal Güvenlik Dairesi (PST), zanlının eylemlerinin “terör nitelikli olduğunun göründüğünü” kaydetti.

Polis Şefi Ole B. Saeverud, düzenlediği basın toplantısında, “Saldırıyı düzenleyen kişinin daha önceden radikalleştiğine ilişkin kaygılar vardı” dedi ve “saldırının nedeniyle ilgili karmaşık değerlendirmeler yapıldığını, zanlının niyetinin anlaşılmasının zaman alacağını” söyledi. Ancak Saeverud, radikalleşme sözüyle tam olarak neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Yetkililer, zanlının herhangi bir gruba bağlı olmadığını, tek başına hareket ettiğini düşünüyor.

Ulusal Güvenlik Dairesi PST, “Kamuya açık yerlerde insanlara gelişigüzel saldırmak, Batılı ülkelerde terör eylemleri düzenleyen aşırılık yanlısı İslamcılar’ın tekrar tekrar başvurdukları bir yöntem” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daire, zanlının daha önceden de tanındığını, ancak hakkında yeterli ölçüde ayrıntı sahibi olmadığını kaydetti.

Saldırıda ölen dört kadın ve bir erkeğin yaşlarının 50 ila 70 arasında değiştiği, yaralanan iki kişiden birinin polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Norveç televizyonu NRK’ye yaptığı açıklamada, zanlının psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Yetkililere göre zanlı, polis olay yerine geldikten sonra saldırıya başladı. Tutuklandıktan sonra sakin bir tavırla konuşan zanlı, polise “Bunu ben yaptım” dedi ve beş kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Bu saldırı Norveç’te 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

[UHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.