enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı

Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı
23 Ocak 2025
28
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programına ilişkin bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

* Toplantıya KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy’un yanı sıra iş insanları, kamu bankaları temsilcileri ve çeşitli sektörlerden yoğun bir katılım sağlandı.

UHA / İnternational News Agency

Nizip Ticaret Odası (NTO), Meclis Başkanı Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri de toplantıda yer aldı.

Resim önizlemesi

Toplantının açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, KOSGEB destek programlarının işletmelerin büyüme hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynadığını belirterek, bu tür bilgilendirme toplantılarının bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın detaylarını katılımcılarla paylaştı. Paksoy konuşmasında şunları ifade etti: “Bu program, KOBİ’lerin büyüme ve gelişim hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Destek programı kapsamında, işletmelerin üretimden pazarlamaya, insan kaynağından belgelendirmeye kadar geniş bir yelpazede ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. 2025 yılı 1. başvuru dönemi, 6 Ocak – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.”

Paksoy, program kapsamında sunulan finansal desteklerin, işletmelerin büyümesini desteklemek amacıyla çeşitli kalemleri kapsadığını belirterek; makine-teçhizat, kalıp, yazılım, personel, hizmet alımı ve işletme sermayesi gibi kritik giderlerin bu destekle karşılanabileceğini söyledi.

Destek programı, işletmelerin finansal kuruluşlardan kullandıkları kredilere ait faiz ve kar payı giderlerini kapsayacak şekilde, geri ödemesiz olarak sunulacak. Bu sayede KOBİ’lerin finansman maliyetleri hafifletilerek, sürdürülebilir büyüme için daha güçlü bir finansal yapı oluşturulması hedeflenmektedir.

Resim önizlemesi

Programın, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak, üretim kapasitelerini genişletmek, pazar paylarını büyütmek ve kurumsallaşma süreçlerini hızlandırmak adına önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Paksoy, büyük işletmelerin tedarik zincirinde daha etkin rol üstlenebilmeleri adına bu desteklerin önemli bir avantaj sunduğunu dile getirdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından katılımcılar, KOSGEB destekleri hakkında detaylı bilgi almak amacıyla soru-cevap bölümüne katılarak, işletmelerine yönelik sağlanabilecek avantajlar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

NTO yetkilileri, bu tür bilgilendirme toplantılarının iş dünyasına yönelik desteklerin etkin kullanımına katkı sağladığını belirterek, önümüzdeki dönemde de benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.