enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı

Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı
23 Ocak 2025
28
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programına ilişkin bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

* Toplantıya KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy’un yanı sıra iş insanları, kamu bankaları temsilcileri ve çeşitli sektörlerden yoğun bir katılım sağlandı.

UHA / İnternational News Agency

Nizip Ticaret Odası (NTO), Meclis Başkanı Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri de toplantıda yer aldı.

Resim önizlemesi

Toplantının açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, KOSGEB destek programlarının işletmelerin büyüme hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynadığını belirterek, bu tür bilgilendirme toplantılarının bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın detaylarını katılımcılarla paylaştı. Paksoy konuşmasında şunları ifade etti: “Bu program, KOBİ’lerin büyüme ve gelişim hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Destek programı kapsamında, işletmelerin üretimden pazarlamaya, insan kaynağından belgelendirmeye kadar geniş bir yelpazede ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. 2025 yılı 1. başvuru dönemi, 6 Ocak – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.”

Paksoy, program kapsamında sunulan finansal desteklerin, işletmelerin büyümesini desteklemek amacıyla çeşitli kalemleri kapsadığını belirterek; makine-teçhizat, kalıp, yazılım, personel, hizmet alımı ve işletme sermayesi gibi kritik giderlerin bu destekle karşılanabileceğini söyledi.

Destek programı, işletmelerin finansal kuruluşlardan kullandıkları kredilere ait faiz ve kar payı giderlerini kapsayacak şekilde, geri ödemesiz olarak sunulacak. Bu sayede KOBİ’lerin finansman maliyetleri hafifletilerek, sürdürülebilir büyüme için daha güçlü bir finansal yapı oluşturulması hedeflenmektedir.

Resim önizlemesi

Programın, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak, üretim kapasitelerini genişletmek, pazar paylarını büyütmek ve kurumsallaşma süreçlerini hızlandırmak adına önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Paksoy, büyük işletmelerin tedarik zincirinde daha etkin rol üstlenebilmeleri adına bu desteklerin önemli bir avantaj sunduğunu dile getirdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından katılımcılar, KOSGEB destekleri hakkında detaylı bilgi almak amacıyla soru-cevap bölümüne katılarak, işletmelerine yönelik sağlanabilecek avantajlar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

NTO yetkilileri, bu tür bilgilendirme toplantılarının iş dünyasına yönelik desteklerin etkin kullanımına katkı sağladığını belirterek, önümüzdeki dönemde de benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.