enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nijer’de darbe sonrası en ölümcül saldırıda en az 17 asker hayatını kaybetti

Nijer’de darbe sonrası en ölümcül saldırıda en az 17 asker hayatını kaybetti
17 Ağustos 2023
11
A+
A-

Nijer Savunma Bakanlığı, Burkino Faso sınırı yakınlarında en az 17 askerin ‘terörist pususunda’ hayatını kaybettiğini açıkladı.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Agence France-Presse’e (AFP) dayandırdığı haberinde, Nijer’de Burkina Faso sınırı yakınlarında cihatçı olduğundan şüphelenilen kişiler tarafından düzenlenen saldırıda en az 17 askerin hayatını kaybettiği ve 20 askerin yaralandığı bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Boni ve Torodi arasında hareket halindeki bir Nijer Silahlı Kuvvetleri (FAN) müfrezesi, Koutougou yakınlarında bir terörist pususunun kurbanı oldu.” denildi.

İlk belirlemelere göre 17 askerin hayatını kaybettiği ve 6’sı ağır 20 yaralının başkent Niamey’e tahliye edildiği belirtildi.

Nijer Ordusu, saldırganlar tarafında “geri çekilmeleri sırasında yüzden fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini” açıkladı.

Koutougou, Burkina Faso sınırı yakınlarındaki Tillaberi bölgesinde yer alıyor.

Nijer, Burkina Faso ve Mali arasında “üç ülke sınırı” olarak bilinen sınır hattında yer alan Tillaberi, Büyük Sahra IŞİD grubu da dahil olmak üzere cihatçılar için bir sığınak olarak nitelendiriliyor.

Bölge, düzenli olarak IŞİD grubu ve El Kaide ile bağlantılı isyancıların saldırılarına sahne oluyor.

Bu saldırı, 26 Temmuz’da Nijer’de seçilmiş Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’u deviren askeri darbeden bu yana yapılan en ölümcül saldırı oldu.

General Abdurrahman Tian liderliğinde yönetime el koyan askerler, darbeye gerekçe olarak “kötüleşen güvenlik durumunu” göstermişti.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.