enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız
10 Mayıs 2024
17
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam (Perşembe) yaptığı açıklamada, ülkesinin “düşmanlarını ve onu yok etmek isteyenleri mağlup etmeye kararlı olduğunu” belirterek “Tek başımıza kalmamız gerekirse, tek başımıza kalırız” dedi.

UHA /  İnternational News Agency

Netanyahu’nun açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e silah sevkiyatını (3 bin bomba dahil) askıya alma kararının ardından geldi.

İsrail bu hafta Refah’a yönelik uzun süredir tehdit ettiği hamlesine, bazı sivillerin tahliyesi ve ardından sınırlı saldırılarla başladı. İsrail, binlerce Hamas savaşçısının ve 7 Ekim saldırısında alınan onlarca esirin savaş nedeniyle yerlerinden edilen bir milyondan fazla Filistinli arasında olduğunu söylüyor.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Netanyahu’nun şu sözlerini aktardı: “Bağımsızlık Günü arifesindeyiz. Bağımsızlık Savaşı’nda 76 yıl önce az kişiydik ve çok kişiye karşı savaştık. Silahımız yoktu ve İsrail’e silah ambargosu uygulanıyordu. Ancak güçlü ruhumuz, cesaretimiz ve ulusal birliğimiz sayesinde kazandık. Bugün çok daha güçlüyüz. Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri mağlup etmek için kararlı ve birlik içindeyiz. Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız. Gerekirse tırnaklarımızla savaşacağımızı söylemiştim. Ancak tırnaklarımızdan çok daha fazlasına sahibiz ve aynı güçlü ruhla kazanacağız.”

ABD Başkanı Biden, çarşamba akşamı CNN’e verdiği demeçte, İsrail’in Refah’ı işgal etmesi halinde silah sevkiyatının durdurulacağını belirtti.

Biden, “Gazze Şeridi’ndeki siviller, yerleşim bölgelerinde bomba ve diğer araçların kullanılmasıyla öldürüldü. Refah’a girerlerse, ki şu ana kadar böyle bir şey olmadı, daha önce Refah’a karşı kullanılmış silahları teslim etmeyeceğimi açıkça söyledim” şeklinde konuştu.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.