enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız
10 Mayıs 2024
19
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam (Perşembe) yaptığı açıklamada, ülkesinin “düşmanlarını ve onu yok etmek isteyenleri mağlup etmeye kararlı olduğunu” belirterek “Tek başımıza kalmamız gerekirse, tek başımıza kalırız” dedi.

UHA /  İnternational News Agency

Netanyahu’nun açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e silah sevkiyatını (3 bin bomba dahil) askıya alma kararının ardından geldi.

İsrail bu hafta Refah’a yönelik uzun süredir tehdit ettiği hamlesine, bazı sivillerin tahliyesi ve ardından sınırlı saldırılarla başladı. İsrail, binlerce Hamas savaşçısının ve 7 Ekim saldırısında alınan onlarca esirin savaş nedeniyle yerlerinden edilen bir milyondan fazla Filistinli arasında olduğunu söylüyor.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Netanyahu’nun şu sözlerini aktardı: “Bağımsızlık Günü arifesindeyiz. Bağımsızlık Savaşı’nda 76 yıl önce az kişiydik ve çok kişiye karşı savaştık. Silahımız yoktu ve İsrail’e silah ambargosu uygulanıyordu. Ancak güçlü ruhumuz, cesaretimiz ve ulusal birliğimiz sayesinde kazandık. Bugün çok daha güçlüyüz. Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri mağlup etmek için kararlı ve birlik içindeyiz. Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız. Gerekirse tırnaklarımızla savaşacağımızı söylemiştim. Ancak tırnaklarımızdan çok daha fazlasına sahibiz ve aynı güçlü ruhla kazanacağız.”

ABD Başkanı Biden, çarşamba akşamı CNN’e verdiği demeçte, İsrail’in Refah’ı işgal etmesi halinde silah sevkiyatının durdurulacağını belirtti.

Biden, “Gazze Şeridi’ndeki siviller, yerleşim bölgelerinde bomba ve diğer araçların kullanılmasıyla öldürüldü. Refah’a girerlerse, ki şu ana kadar böyle bir şey olmadı, daha önce Refah’a karşı kullanılmış silahları teslim etmeyeceğimi açıkça söyledim” şeklinde konuştu.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.