enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız

Netanyahu’dan ABD’nin silah sevkiyatını askıya almasına tepki: Gerekirse yalnız kalırız
10 Mayıs 2024
20
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam (Perşembe) yaptığı açıklamada, ülkesinin “düşmanlarını ve onu yok etmek isteyenleri mağlup etmeye kararlı olduğunu” belirterek “Tek başımıza kalmamız gerekirse, tek başımıza kalırız” dedi.

UHA /  İnternational News Agency

Netanyahu’nun açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e silah sevkiyatını (3 bin bomba dahil) askıya alma kararının ardından geldi.

İsrail bu hafta Refah’a yönelik uzun süredir tehdit ettiği hamlesine, bazı sivillerin tahliyesi ve ardından sınırlı saldırılarla başladı. İsrail, binlerce Hamas savaşçısının ve 7 Ekim saldırısında alınan onlarca esirin savaş nedeniyle yerlerinden edilen bir milyondan fazla Filistinli arasında olduğunu söylüyor.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Netanyahu’nun şu sözlerini aktardı: “Bağımsızlık Günü arifesindeyiz. Bağımsızlık Savaşı’nda 76 yıl önce az kişiydik ve çok kişiye karşı savaştık. Silahımız yoktu ve İsrail’e silah ambargosu uygulanıyordu. Ancak güçlü ruhumuz, cesaretimiz ve ulusal birliğimiz sayesinde kazandık. Bugün çok daha güçlüyüz. Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri mağlup etmek için kararlı ve birlik içindeyiz. Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız. Gerekirse tırnaklarımızla savaşacağımızı söylemiştim. Ancak tırnaklarımızdan çok daha fazlasına sahibiz ve aynı güçlü ruhla kazanacağız.”

ABD Başkanı Biden, çarşamba akşamı CNN’e verdiği demeçte, İsrail’in Refah’ı işgal etmesi halinde silah sevkiyatının durdurulacağını belirtti.

Biden, “Gazze Şeridi’ndeki siviller, yerleşim bölgelerinde bomba ve diğer araçların kullanılmasıyla öldürüldü. Refah’a girerlerse, ki şu ana kadar böyle bir şey olmadı, daha önce Refah’a karşı kullanılmış silahları teslim etmeyeceğimi açıkça söyledim” şeklinde konuştu.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.