enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu, BM’nin İsrail işgaliyle ilgili kararının hükümeti bağlamayacağını söyledi

Netanyahu, BM’nin İsrail işgaliyle ilgili kararının hükümeti bağlamayacağını söyledi
2 Ocak 2023
475
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin hukuki sonuçları hakkında Uluslararası Adalet Divanından (ICJ) “istişari görüş” talep edilmesi yönünde karar alınmasına tepki gösterdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews, AA’ kaynaklı haberine göre, Netanyahu’nun, kararla ilgili yaptığı açıklama, video kaydı olarak Başbakanlık Ofisi tarafından yayınlandı.

“Bugün alınan aşağılık karar, İsrail hükümetini bağlayıcı olmayacak.” diyen Netanyahu, Yahudi halkının, Filistin topraklarını ve “ebedi başkent” Kudüs’ü işgal etmediğini ve BM’de alınan kararın bu tarihi gerçeği değiştirmeyeceğini belirtti.

Netanyahu, geçen günlerde bazı ülke liderleriyle görüşmelerde bulunduğunu ve bunun akabinde bu ülkelerin BM’den çıkan karar lehine oy kullanmayı reddettiğini savundu.

BM Genel Kurulu bugün Adalet Divan’ından İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin hukuki sonuçları hakkında “istişari görüş vermesini” isteyen kararı kabul etmişti.

Genel Kurulda yapılan oylamada, 87 üye ülke lehte, İsrail ve ABD’nin de aralarında bulunduğu 26 ülke ise aleyhte oy kullanmış, 53 ülke de çekimser kalmıştı.

11 Kasım 2022’de de BM Genel Kurulu Özel Siyasi ve Dekolonizasyon Komitesinde, 1967’deki savaştan bu yana İsrail’in faaliyetleri sonucunda Filistinlilerin kendi kaderini tayin etme hakkının reddedilmesinin yasal sonuçları hakkında Uluslararası Adalet Divanından görüş bildirmesini talep eden karar tasarısına ilişkin oylama yapılmıştı.

İsrail, 11 Kasım’da Filistin’in sunduğu tasarıya “evet” oyu vermesi nedeniyle Ukrayna’nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.