enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
00:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
00:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
00:04 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
00:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:50 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
00:46 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Myanmar’da ölü sayısı 700’ü geçti

Myanmar’da ölü sayısı 700’ü geçti
12 Nisan 2021
454
A+
A-

UHA HABER / Darbe karşıtı protestoların sürdüğü Myanmar’da, cuma günkü gösterilerde 82 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkede darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 700’ün üzerine çıktı.

Şubat ayı başında ordunun yönetime el koyduğu Myanmar’da darbe karşıtı gösteriler sürüyor. Siyasi Tutuklulara Yardım Birliği’nin (AAPP) yaptığı açıklamaya göre, cuma günü Bago kentinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu en az 82 kişi hayatını kaybetti.

Açıklamada, son ölümlerle birlikte Myanmar’da darbe karşıtı protestoların başlamasından bu yana gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 701’e yükseldiği bildirildi.

Yerel medya kaynaklarından alınan bilgilere göre, güvenlik güçlerinin şiddet kullanarak gösterileri bastırması halkı protestolardan alıkoymuyor. Birçok kentte pazar günü de darbeyi ve cunta rejimini protesto etmek için sokağa çıkanlar olduğu bildirildi.

Yaklaşık iki hafta önce düzenlenen gösterilerde, ülkedeki protestolarda bir günde en yüksek can kaybı yaşanmış ve aralarında çocuk ve gençlerin de olduğu en az 114 kişi güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yerel medya organları, bu hafta sonu da kolluk güçlerinin göstericilere ağır silahlarla müdahale ettiğini bildiriyor.

Myanmar | Proteste in Bago

BM: Şiddet sona ermeli

Myanmar’da sivil ölümlerin arttığı ve sivil göstericilere ağır silahlarla müdahale edildiği haberleri üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Ofisi’nden bir kınama mesajı yayınlandı.

Twitter’de yayınlanan mesajda, Ofisin Bago’da sivillere karşı ağır silahların kullanıldığı ve yaralılara tıbbi tedavi verilmesinin reddedildiğine dair haberleri takip ettiği belirtilerek, “Şiddet derhal sona ermelidir. Güvenlik güçlerini, tıbbi ekiplerin yaralıları tedavi etmesine izin vermeye çağırıyoruz” denildi.

Siyasi Tutuklulara Yardım Birliği’nin (AAPP) verdiği bilgilere göre, Myanmar’da darbe karşıtı gösterilerde gözaltına alınanların sayısı da 3 bini aştı. Birlik, cunta rejimine gözaltına alınanların ifadelerinin işkence altında alındığı suçlaması yöneltiyor.

Myanmar’da ordu, 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, iktidardan düşürülen Aung San Suu Kyi’nin partisi Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) seçimi açık bir biçimde kazanmış olmasına rağmen ordu sonucu tanımamıştı. 1 Şubat Pazartesi günü yönetime el koyan ordu, Devlet Danışmanı Aung San Suu Kyi ile birlikte çok sayıda siyasetçiyi gözaltına almıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.