enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Kuraklık nedeniyle nükleer santrallerde çalışmayı durduran ülke sayısı artıyor. Avrupa’da nükleer krizi: Türkiye çare olabilir
00:05 TBMM’de kabul edilen Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) değişiklikte, ‘Minguzzi Yasası’nda neler var?
00:04 Mekke Paktı: İran Medyasında Yeni Bölgesel Güvenlik Düzenine Bakış
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile ortak basın açıklaması yaptı.
00:03 10 yıllık firarın ardından yakalanan ve tutuklanan FETÖ’cü terörist Burkay Karatepe’nin ablası tutuklandı
00:02 ASELSAN, Oğulbey Teknoloji Üssü’nün ilk fazını devreye alıyor: Askerî çip ve Radar üretimi
00:01 AK Parti Sözcüsü Çelik: “Cumhurbaşkanımız Türkiye’deki pek çok tartışmayı sona erdirdi.”
00:00 Merhum Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesini kabul eden Adalet Bakanı Akın Gürlek: “Bu cinayeti çözmek boynumuzu borcu”
23:56 Terörsüz Türkiye için tarihi düzenleme Meclis’ten geçti
17:44 TFF’nin Zam Kararına Türkiye Ayaklandı, Kocaeli Sessiz: Amatör Futbola Kim Sahip Çıkacak?
16:54 Fetö Direniyor!
08:47 İletişim Başkanlığınca, Mekke Ortak Savunma Anlaşması’na özel Ankara ve İstanbul’un simgesel noktalarında iletişim kampanyası
08:36 Terörsüz Türkiye hedefinde sona yaklaşılıyor. Kanun Teklifi, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.
00:43 Bakan Gürlek’ten ‘Terörsüz Türkiye’ Mesajı: “Örgüt Tamamen Kendini Fes edecek. Silahları Bırakacak. Mağaraları Boşaltacak”
00:42 Yeni bir dönem başlıyor: Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Anlaşması neden önemli?
00:39 Kocaeli (UHA) Bürosu: Amatör Futbol Can Çekişiyor: TFF’nin Zam Bombardımanı Gençliğin ve Sporun Geleceğini Tehdit Ediyor…
00:36 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir’de geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından305 konut ve 1 iş yeri, yarın sahiplerine teslim edilecek
00:35 Batı Akdeniz’de Yeni Jeopolitik Rekabet: Ceuta Krizi Ne Söylüyor?
00:28 Türk enerji filosunun 7’nci nesil derin deniz sondaj gemilesi Abdülhamid Han, 4 yıldır “mavi vatan”da başarıyla görev yapıyor.
00:27 COP31’de Türkiye-Afrika İklim İş Birliği: Sektörel Öncelikler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ten haftalık basın açıklaması

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ten haftalık basın açıklaması
17 Temmuz 2026
26
A+
A-

* Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

UHA /  İnternational News Agency 

ANKARA, 17 TEMMUZ 2026 – Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye’nin huzur, güvenlik ve istikrarı için gerçekleştirdiği görev ile faaliyetlere kesintisiz devam ettiğini ifade etti.

Terörle mücadele

Bu kapsamda yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Aktürk, “Geride bıraktığımız hafta içerisinde 3 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, harekat bölgelerinde mayın ve el yapımı patlayıcı ile mağara, sığınak ve barınak tespit ve imha çalışmalarına devam edilmiştir.” dedi.

Hudut güvenliği

Aktürk, sınırlarda güvenliğin 7 gün 24 saat esasıyla en üst seviyede tesis edildiğini belirtti.

Reklam

Bu kapsamda, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 404 kişinin yakalandığını, 701 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini aktaran Aktürk, “Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçiş teşebbüsünde bulunurken yakalananların sayısı 6 bin 19’a, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 41 bin 830’a ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkılar

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yüksek caydırıcılık kapasitesiyle milli güvenliği teminat altına alırken, dost ve müttefik ülkelerle yürüttüğü işbirlikleri, eğitim danışmanlık faaliyetleri ile çok uluslu görevlerdeki etkin rolüyle bölgesel ve küresel güvenlik, barış ile istikrara güçlü katkılar sunmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Tuğamiral Aktürk, Kıbrıs Türk halkının varlık ve güvenliğinin teminatı olan “Kıbrıs Barış Harekatı”nın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı”nın 52’nci yıl dönümünü kutladı.

Reklam

Vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle anan, gazilere sağlıklı ve mutlu ömürler dileyen Aktürk, “Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri çerçevesinde 20 Temmuz’da, Girne’de TCG Gökova, TCG Tufan ve TCG Dolunay tarafından liman ziyareti, SOLOTÜRK tarafından gösteri uçuşu ile Lefkoşa’da muharip uçak geçişi icra edilecektir.” bilgilerini verdi.

İsrail

Aktürk, İsrail tarafından Lübnan ve Filistin’de sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadıklarını belirterek, bu ve benzeri eylemlerin bölgede kalıcı barış ve istikrarı engellediğini uluslararası kamuoyunun dikkatine sunduklarını ifade etti.

İsrail’in işgal ve ilhak politikalarının yansıması olan bu saldırıların, nihai aşamaya gelen müzakereleri de baltalamayı amaçladığını vurgulayan Aktürk, “Tarafların yapıcı bir anlayışla müzakereleri tamamlamasının bölgemizin ve dünyanın barış, refah ve istikrarına hizmet edeceğini yineliyoruz.” diye konuştu.

İkili görüşmeler

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in bugün Kuveyt Genelkurmay Başkanı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisini kabul edeceğini bildirerek, “Sayın Genelkurmay Başkanımız 13 Temmuz’da, resmi davetlisi olarak ağırladığı Pakistan Kara Kuvvetleri ve Savunma Kuvvetleri Komutanı’na ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası’ tevcih etmiştir.” dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Metin Tokel’in, 10 Temmuz’da Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığınca eğitimleri tamamlanan Somalili subay ve astsubayların Anadolu Kışlası’nda düzenlenen mezuniyet törenine katıldığını ifade eden Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ile Suriye arasındaki askeri işbirliğinin geliştirilmesi ve Suriye Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, 13 Temmuz’da Deniz Kuvvetleri Komutanımız ve beraberindeki heyet, TCG İstanbul, TCG Bora, TCG Tufan, TCG Gemlik ve TCG Heybeliada ile Lazkiye/Suriye’ye ziyaret gerçekleştirmiştir. Deniz Kuvvetlerimize ait gemilerin 18 yıl aradan sonra ilk kez Lazkiye Limanı’na gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, Suriye Deniz Kuvvetleri Komutanı ile heyetler arası görüşmeler yapılmış ve Lazkiye Askeri Limanı’nda incelemelerde bulunulmuştur.”

Doğal afetlerle mücadele

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından insani yardım faaliyetlerine yurt içinde ve dışında ilgili bakanlık ile kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde destek verildiğini kaydetti.

Venezuela’da meydana gelen depremlerin ardından çalışmalara başladıklarını belirten Aktürk, şöyle devam etti:

“27 Haziran’da Hava Kuvvetlerimize ait 2 adet A400M uçağımız ile bölgeye ulaşan TSK İnsani Yardım Tugay Komutanlığımıza bağlı Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) timlerimiz ile AFAD personelimiz kurtarma çalışmalarını tamamlayarak 15 Temmuz’da ülkemize dönmüştür. Venezuela’ya bugüne kadar yaklaşık 34 ton barınma ve sağlık malzemesi ulaştırılmıştır.”

Öğrenci ve personel temini

Aktürk, askeri öğrenci alımlarının planlamalara uygun şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda 14 Temmuz’da başlayan Milli Savunma Üniversitesi “2026 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri”nin 7 Ağustos’a kadar devam edeceğini ifade eden Aktürk, seçim aşamalarına katılacak adayların 15 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında Kredi Yurtlar Kurumunun belirlediği yurtlardan istifade edebileceklerini Bildirdi.

Aktürk, Çanakkale Morto Koyu açıklarında 1’inci Dünya Savaşı’ndan kalan bir mayına çarparak batan Atılay denizaltısı şehitlerini 84’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yad ettiklerini de dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.