enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi

Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
18 Eylül 2025
12
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* Moskova’da Rus Crocus Group’a bağlı Crocus Expo’da  15. uluslararası depo ve endüstriyel lojistik makine, ekipman, otomasyon ve robotik fuarı CeMAT RUSYA ve CeMAT RUSYA fuarı kapsamında özel bir sergi olan taşıma ambalajı, paketleme süreçlerinin ekipmanları ve otomasyonu TRANSPACK açıldı. Fuara katılan Türk firmaları dahil yabancı şirketler büyük ilgi odağı oldu.

* İşte detayları!…

UHA/ İnternational News Agency

Fuad Safarov - Türk-Rus geriliminin arkasında ne var?

Gazeteci* Fuad SAFAROV

MOSKOVA, 18 ELYÜL 2025 – Moskova’dan Gazeteci Fuad SAFAROV’un haberine göre, Moskova’da Rus Crocus Group’a bağlı Crocus Expo’da  15. uluslararası depo ve endüstriyel lojistik makine, ekipman, otomasyon ve robotik fuarı CeMAT RUSYA ve CeMAT RUSYA fuarı kapsamında özel bir sergi olan taşıma ambalajı, paketleme süreçlerinin ekipmanları ve otomasyonu TRANSPACK açıldı. Fuara katılan Türk firmaları dahil yabancı şirketler büyük ilgi odağı oldu.

Crocus Expo’dan yapılan açıklamada, “ Fuara Rusya, Belarus Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Türkiye ve Güney Kore’den 230 şirket katılıyor. 20.000 metrekarelik bir alanda, üreticiler ve distribütörler 400’den fazla ekipmanı çalışır durumda sunuyor: bileşenler, çeşitli tiplerde konveyörler, lojistik robotları ve mekikleri, temizlik ekipmanları, taşıma ambalajı çözümleri, depo ve üretim süreçlerinin otomasyonu için yazılımlar, modern raf sistemleri ve çok daha fazlası.

Fuarda ziyaretçiler, yabancı ve Rus üreticilerin en son gelişmeleriyle tanışabilir. Katılımcılar arasında COMITAS, SSI Solutions, JAC, Yandex Robotics, Avtomakon, Fruktonad, Latest LS Technologies, Smart Service, ASIA MH, STELKON, MEFERI, HITO Robotic, RONAVI, AWS Group, Nissa Engineering, Dikom, ROBBOX, KENGIC, Avanti Group, Ametist Logistics, Sealed Air, Scamatic, RackFork, Stelkon, AXELOT ve daha birçok şirket yer alıyor.

Fuar, Çinli katılımcılar arasında da büyük ilgi görüyor. Kengic, Deliecn, Royal Forklift, Zowell ve Qslift gibi 46 üretici, bu yıl stantlarında lojistik alanında modern ekipman ve çözümler sunuyor.” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre CeMAT RUSSIA’da robotik alanındaki gelişmelere bir kez daha özel bir vurgu yapılıyor ve neredeyse her stantta robotlar ve robotik sistemler sunuluyor.

Fuarın iş programı, farklı format ve ölçeklerde, özel pazar uzmanlığına sahip uzmanların konuşmacı olarak yer aldığı 45 etkinlik içeriyor. Bu yılki konuşmacılar arasında, konuşmaları başka yerlerde oldukça nadir görülen profesyoneller de yer alıyor: AVITO Spetstekhnika, Yandex Robotics, Creonomics Kümesi, KUKA, Robotik ve Akıllı Kontrol Sistemleri Konsorsiyumu, NOVO BI, Üreticiler Topluluğu TSEKH, PROMPOWER, RUSBAT Derneği ve diğerleri.

***

Yazar hakkında

Fuad SAFAROV, Rusya’da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.