enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten nokta operasyonlar: Terör kaynağında kurutuluyor

MİT’ten nokta operasyonlar: Terör kaynağında kurutuluyor
15 Haziran 2022
289
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / MİT sınır ötesinde düzenlediği başarılı operasyonlarla tüm dünyada adından söz ettiriyor. Terör örgütü mensupları bulundukları yerlerde ya etkisiz hale getiriliyor ya da yakalanarak adalet karşısına çıkarılıyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır ötesindeki terör örgütlerine darbe üstüne darbe vuruyor.

Yakalanan ya da etkisiz hale getirilen her bir teröristle birlikte terör örgütü PKK\YPG’de büyük bir panik ve çöküntü yaşanıyor.

Türk gazetecilere keskin nişancı ateşi: Abdullah Ağar o anları anlattı

[Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar]

Yüzden fazla lider konumundaki teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar, ”Sınırı aşan alanlarda yüzü aşan 110 civarında lider kadroda teröristi imha etti. Her biri kendi içerisinde büyük operasyonlar. Hiçbir örgüt lideri kendisini artık erişilemez görmüyor” dedi.

Türkiye'nin gökyüzündeki başarı imzası: Yerli İHA ve SİHA'lar - Son Dakika Haberleri

Sözde lider kadrolar hedefte

Etkin istihbarat ve İHA\SİHA operasyonlarıyla sözde örgüt liderleri tasfiye edilerek terörle mücadeleye derinlik kazandırılıyor.

Bunun son örneklerinden biri, Süleymaniye’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen PKK’nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan’dı.

Terörist Mehmet Doğan İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde mavi kategorideydi.

PKK’nın dağ kadrosundan Dilbirin Kaçar da Suriye’de yapılan operasyonla yakalanarak adalet karşısına çıkarılan teröristler arasında yer aldı.

FETÖ yöneticilerinden Selahaddin Gülen hakim karşısına çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen de, teşkilatın operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirilen isimlerdendi.

Operasyonların çok büyük etkiye sebep olduğunu belirten Ağar, şunları söylüyor:

”Sonuçta o ülkede onların himaye ettiği bir yapının elemanlarını alıp toplayıp getiriyorsunuz ülkeden çıkartmak bile çok zor yani. Bu da büyük bir etkiye karşılık geliyor.”

Operasyonlarda son teknoloji milli silahlar kullanılıyor

Geliştirilen her bir savunma sanayi ürünü silahlı kuvvetler ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da kapasitesini artırmada önemli rol oynuyor.

Yeni nesil milli silahların operasyonlardaki önemini vurgulayan Ağar, ”Yeni nesil sihalar Akıncılar, Aksungurlar ve bunların erişim kabiliyet ve kapasitesi diğerlerinden çok daha yüksek. Şuan çok rahatlıkla Süleymaniye ekseninde çem çemalde uzak alanlarda hedefleri imha edebliyorlar bunlar önemli şeyler” diye konuştu.

Milli İstihbarat Teşkilatı son yıllarda, terörü kaynağında yok eden çalışmalarla Türkiye’nin güvenliğine önemli katkılar sağlıyor.

[UHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.