enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:32 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:31 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:23 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek….
00:18 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:08 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten Kuzey Irak’ta nokta operasyon! Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi

MİT’ten Kuzey Irak’ta nokta operasyon! Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi
18 Aralık 2023
54
A+
A-

 PKK/YPG Suriye Silahlı Konsey üyesi ve Suriye-Deyr Ez Zor sözde Saha Sorumlusu olan Roni Velat kod adlı Şirvan Hasan, MİT tarafından Suriye’de Türkiye’ye 230 kilometre uzaklıkta gerçekleştirilen nokta operasyon etkisiz hale getirildi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’in sabah.com.tr’den aktardığı Gazeteci Halit TURAN’ın özel haberine göre, Şirvan Hasan, Türkiye’deki örgütsel faaliyetleri ile Suriye’deki mevcut pozisyonu kapsamında Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın yakın takibindeydi.

Terörist, yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde 05 Aralık’ta düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

230 KİLOMETRE DERİNLİKTE OPERASYON

Türkiye’ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyr Ez Zor’da etkisiz hale getirilen Roni Velat kod adlı Şirvan Hasan için operasyondan iki gün sonra Deyr Ez Zor’da PKK/YPG tarafından sözde askeri tören düzenlendi. Törene birçok PKK/YPG unsuru katıldı.

1997 yılında örgüte Suriye’den katılan Şirvan Hasan, Irak/Kandil alanındaki faaliyetlerinin ardından Türkiye’ye geçiş yaptı. 2010 yılında PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Gruplarını takviye amaçlı olarak Tunceli’den Karadeniz bölgesine geçen terörist, Giresun ve ardından Sivas kırsalında faaliyet gösterdi. 26 Haziran 2012’de Trabzon/Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı ile düzenlenen ve üç askerimizin yaralandığı eylemde yer alan terörist, 2013’ün sonunda Suriye alanına geçmesi akabinde örgüt içerisinde özellikle Deyr Ez Zor bölgesinde önemli görevler üstlendi.

2020 yılında Deyr Ez Zor Sahası Güvenlik ve İstihbarat sözde Sorumlusu, 2021’de Deyr Ez Zor Sahası sözde Sorumlu Yardımcısı oldu.
Terörist, 2023 yılında da Deyr Ez Zor sözde Saha Sorumlusu olarak görevlendirildikten sonra MİT’in sıkı takibi sonrasında etkisiz hale getirildi.

Gazeteci* Halit TURAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.