enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten Kuzey Irak’ta nokta operasyon! Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi

MİT’ten Kuzey Irak’ta nokta operasyon! Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi
18 Aralık 2023
79
A+
A-

 PKK/YPG Suriye Silahlı Konsey üyesi ve Suriye-Deyr Ez Zor sözde Saha Sorumlusu olan Roni Velat kod adlı Şirvan Hasan, MİT tarafından Suriye’de Türkiye’ye 230 kilometre uzaklıkta gerçekleştirilen nokta operasyon etkisiz hale getirildi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’in sabah.com.tr’den aktardığı Gazeteci Halit TURAN’ın özel haberine göre, Şirvan Hasan, Türkiye’deki örgütsel faaliyetleri ile Suriye’deki mevcut pozisyonu kapsamında Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın yakın takibindeydi.

Terörist, yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde 05 Aralık’ta düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

230 KİLOMETRE DERİNLİKTE OPERASYON

Türkiye’ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyr Ez Zor’da etkisiz hale getirilen Roni Velat kod adlı Şirvan Hasan için operasyondan iki gün sonra Deyr Ez Zor’da PKK/YPG tarafından sözde askeri tören düzenlendi. Törene birçok PKK/YPG unsuru katıldı.

1997 yılında örgüte Suriye’den katılan Şirvan Hasan, Irak/Kandil alanındaki faaliyetlerinin ardından Türkiye’ye geçiş yaptı. 2010 yılında PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Gruplarını takviye amaçlı olarak Tunceli’den Karadeniz bölgesine geçen terörist, Giresun ve ardından Sivas kırsalında faaliyet gösterdi. 26 Haziran 2012’de Trabzon/Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı ile düzenlenen ve üç askerimizin yaralandığı eylemde yer alan terörist, 2013’ün sonunda Suriye alanına geçmesi akabinde örgüt içerisinde özellikle Deyr Ez Zor bölgesinde önemli görevler üstlendi.

2020 yılında Deyr Ez Zor Sahası Güvenlik ve İstihbarat sözde Sorumlusu, 2021’de Deyr Ez Zor Sahası sözde Sorumlu Yardımcısı oldu.
Terörist, 2023 yılında da Deyr Ez Zor sözde Saha Sorumlusu olarak görevlendirildikten sonra MİT’in sıkı takibi sonrasında etkisiz hale getirildi.

Gazeteci* Halit TURAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.