enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mısır tünelde gaz kullanarak Filistinlileri öldürdü iddiası

Mısır tünelde gaz kullanarak Filistinlileri öldürdü iddiası
4 Eylül 2021
411
A+
A-

UHA HABER / Gazze Şeridi’ndeki bazı Filistinli gruplar, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu iddia etti.

Aralarında Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ın da bulunduğu bazı Filistinli gruplar, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu iddia etti. Söz konusu gruplar, iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma başlatılmasını talep ediyor.

Kahire yönetimi ise ordusuna yöneltilen suçlamalara dair açıklama yapmadı. Filistinli grupların iddialarına göre ölen üç Filistinli, sınırdaki gizli yer altı tünelini kullandıkları sırada zehirli gaza maruz kaldılar.

Mısır’ın da desteklediği Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların sertleştirildiği 2007’den bu yana Filistinli grupların devamlı yer altı tünelleri kazarak iki ülke arasında kaçak geçiş ve kaçakçılık yaptığı ileri sürülüyor. Kaçırılan mallar arasında silahların yanı sıra, ilaç ve gıda gibi farklı temel ürünlerin de olduğu belirtiliyor.

Hamas terör örgütleri listesinde

Mısır Ordusu, son yıllarda tespit ettiği, kaçakçılık yapılan bu tür tünelleri içine su pompayalarak veya başka yollarla kullanılmaz hale getirdi.

Hamas, Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep ederken, Gazze Şeridi’nde yaşayan 2 milyon insan da söz konusu yaptırımlar nedeniyle olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Gazze Şeridi’ne ambargo uygulayan İsrail ve Mısır ise bunu güvenlik gerekçesiyle uyguladığını dile getiriyor.

Hamas, İsrail, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından terör örgütü olarak nitelendirilen bir örgüt. İsrail ile Hamas arasında geçen Mayıs ayında 11 gün süren şiddetli çatışmalar meydana gelmiş, Mısır hükümetinin arabuluculuğuyla 21 Mayıs’ta sağlanan ateşkes sonrasında bölgede yeniden sükunet sağlanmıştı.

EK Kaynaklar * dpa

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.