enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milyonlar bekliyor: Öğrenci affı kimleri kapsayacak?

Milyonlar bekliyor: Öğrenci affı kimleri kapsayacak?
17 Haziran 2022
388
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘öğrenci affı’ müjdesinin ardından gözler düzenlemenin ayrıntılarına çevrildi. Teklifle, 4 milyondan fazla öğrenci için yeni bir fırsat doğacak. Peki af kimler kapsayacak, şartları ne olacak?

Öğrenci affı için kollar sıvandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, yeni düzenlemenin kapsamı da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Teklif üniversite öğrenimi yarım kalan 4 milyondan fazla öğrenciyi etkileyecek. Bunun içinde açık öğretimde dönem kaydını yenilemeyen 1 milyon 848 bin, bölüm değişikliği yapan 839 bin, azami öğrenim süresinin dolması nedeniyle mezun olamayan 594 bin 530, sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilen 380 bin, KHK ile yükseköğretim kurumu kapatılan 61 bin 155 öğrenci de bulunuyor.

Ayrıca disiplin cezası alan, yatay geçiş yapan, lise diploması olmadığı için geçici kayıt yaptırıp diplomalarını getirmeyenler ile denklik lisans tamamlaması sona erenler de af kapsamına girebilecek.

Terörden hüküm giyenler faydalanamayacak

Düzenleme için 2018 yılındaki öğrenci affının temel alınması planlanıyor. Buna göre, terör suçundan hüküm giyenler aftan yararlanamayacak.

Terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunanlarla iltisaklı ve irtibatlı olması nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilenler aftan muaf tutulacak.

YÖK ile çalışmaların tamamlanmasının ardından af düzenlemesinin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 17 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.