enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bayram Namazını Hatay’da Depremzede Vatandaşlarımızla Kıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bayram Namazını Hatay’da Depremzede Vatandaşlarımızla Kıldı
22 Nisan 2023
234
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile şehit aileleri ve gazilerle TCG ANADOLU’da yaptığı Ramazan ayının son iftarının ardından gece Hatay’a gitti.

Bayram namazını depremzedelerle Hacı Cuma Kahraman Camisi’nde kılan sonrasında vatandaşla bayramlaşan Bakan Akar ve komutanlar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” ifadeleri arasında camiden ayrılan Bakan Akar çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek sözlerine başlayan Bakan Akar, “Bu felaket olduktan sonra devletimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanları, valileri, kurum ve kuruluşlarıyla el birliği, güç birliği içinde vatandaşımızın yanına koşmuş devletimiz ve milletimiz tek yürek, tek yumruk olarak buradaki yaraların sarılmasına gayret göstermiş, göstermeye devam etmektedir.” diye konuştu.

Depremin ardından başlatılan çalışmaların süratle devam ettiğine dikkat çeken Bakan Akar, “Büyük fedakârlıklar gösterildi. Elimizden gelen gayreti gösterdik ve yaraları sarmak için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Temeli atılan kalıcı konutların tamamlanmasıyla normalleşmenin devam edeceğini dile getiren Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri de bazı fitne ve fesat yuvalarının dediklerinin tamamen aksine Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dâhilinde, direktifleri doğrultusunda ilk andan itibaren bütün deprem bölgesinde vatandaşımızın yanına koştu. Bütün imkânlarımızı seferber ettik. Elimizden ne gelirse bunları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Tekrar bir kez daha hepimize büyük geçmiş olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Vatandaşlarımıza güç, kuvvet, sabırlar diliyorum. Biriz, beraberiz, asla yalnız değilsiniz. Devletimiz, milletimiz sizinle. Bayramınız mübarek olsun.”

GÜL VERMEK İSTEYEN VATANDAŞLA SAMİMİ DİYALOG

Konuşmasının ardından depremzede bir vatandaş Bakan Akar’ın yanına gelerek gül hediye etmek istedi. “O çiçeğe siz layıksınız.” diyen Bakan Akar, teşekkür ederek gülü tekrar kadına vermeye çalıştı. Bunun üzerine vatandaş da “Allah sizden razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmadınız. Buna siz layıksınız.” ifadelerini kullandı. Bakan Akar da bayramını kutladığı vatandaşın verdiği gülü aldı.

Namazın ardından Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Narlıca Mezarlığı’na giderek kabir ziyaretinde bulundu, vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti, dua okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.