enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bayram Namazını Hatay’da Depremzede Vatandaşlarımızla Kıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bayram Namazını Hatay’da Depremzede Vatandaşlarımızla Kıldı
22 Nisan 2023
231
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile şehit aileleri ve gazilerle TCG ANADOLU’da yaptığı Ramazan ayının son iftarının ardından gece Hatay’a gitti.

Bayram namazını depremzedelerle Hacı Cuma Kahraman Camisi’nde kılan sonrasında vatandaşla bayramlaşan Bakan Akar ve komutanlar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” ifadeleri arasında camiden ayrılan Bakan Akar çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek sözlerine başlayan Bakan Akar, “Bu felaket olduktan sonra devletimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanları, valileri, kurum ve kuruluşlarıyla el birliği, güç birliği içinde vatandaşımızın yanına koşmuş devletimiz ve milletimiz tek yürek, tek yumruk olarak buradaki yaraların sarılmasına gayret göstermiş, göstermeye devam etmektedir.” diye konuştu.

Depremin ardından başlatılan çalışmaların süratle devam ettiğine dikkat çeken Bakan Akar, “Büyük fedakârlıklar gösterildi. Elimizden gelen gayreti gösterdik ve yaraları sarmak için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Temeli atılan kalıcı konutların tamamlanmasıyla normalleşmenin devam edeceğini dile getiren Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri de bazı fitne ve fesat yuvalarının dediklerinin tamamen aksine Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dâhilinde, direktifleri doğrultusunda ilk andan itibaren bütün deprem bölgesinde vatandaşımızın yanına koştu. Bütün imkânlarımızı seferber ettik. Elimizden ne gelirse bunları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Tekrar bir kez daha hepimize büyük geçmiş olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Vatandaşlarımıza güç, kuvvet, sabırlar diliyorum. Biriz, beraberiz, asla yalnız değilsiniz. Devletimiz, milletimiz sizinle. Bayramınız mübarek olsun.”

GÜL VERMEK İSTEYEN VATANDAŞLA SAMİMİ DİYALOG

Konuşmasının ardından depremzede bir vatandaş Bakan Akar’ın yanına gelerek gül hediye etmek istedi. “O çiçeğe siz layıksınız.” diyen Bakan Akar, teşekkür ederek gülü tekrar kadına vermeye çalıştı. Bunun üzerine vatandaş da “Allah sizden razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmadınız. Buna siz layıksınız.” ifadelerini kullandı. Bakan Akar da bayramını kutladığı vatandaşın verdiği gülü aldı.

Namazın ardından Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Narlıca Mezarlığı’na giderek kabir ziyaretinde bulundu, vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti, dua okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.