enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”
10 Mayıs 2024
24
A+
A-

* SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN,  Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile gündeme dair konuştu.

* Bakan Yaşar Güler, terörle mücadeledeki kararlığımıza vurgu yapan, şehitlerimize olan minnet borcumuzu hatırlattı.

UHA / İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran

[SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler]

Pof. Dr. B.DURAN: Türkiye’nin terörle mücadelesinde hangi aşamaya gelinmiştir? Suriye ve Irak’taki terörle mücadele faaliyetlerimiz de dahil bu konudaki değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

MSB. Y. GÜLER: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, terörle mücadelesini başarıyla sürdürmektedir.

Kahraman Mehmetçiğin yurt içinde ve sınır ötesinde büyük bir fedakarlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucu terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir.

Bu kapsamda, 2023’te Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; iki binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Özellikle, 2023’ün son aylarında (Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir kısmında karadan ateş destek vasıtalarının da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları ile terör örgütüne ağır darbe indirilmiştir.

Sözde kale olarak gördükleri mağaralarını başlarına yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığımız tamdır.

PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki tüm unsurları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimizdir.

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Dolayısıyla teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletineSETA Kitaplar teslim olmaktır. Bir kez daha hatırlamakta yarar var. Suriye ve Irak’taki tüm operasyonlarımız;

– Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda,

– Komşularımızın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak,

– Masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınarak icra edilmektedir.

Uzun yıllardır ülkemizin enerjisini ve kaynaklarını harcayan terörle; bu hainlere kim destek verirse versin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele etmekte azimliyiz, kararlıyız.

Bu vesileyle, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde ülkemizin huzur ve güvenliği için görevlerini ifa ederken şehit düşen 12 kahraman evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Terörle mücadelede elde edilen başarılarda en büyük paya sahip olan tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bugüne kadar terörle mücadelede emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimize, komutanlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Öte yandan, Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Amacımız, Suriye’de 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde siyasi bir çözüme ulaşılmasıdır. Kapsayıcı bir Anayasa’nın kabulü, serbest seçimlerin yapılması, sınır güvenliğimizin sağlanması sonrası biz de herkes gibi gereğini yapacağız.

“Hafızayı beşer nisyan ile maluldür.” Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırıları ile bölgeyi DEAŞ tehlikesinden kurtardığımız gerçeği unutulmamalıdır! Dolayısıyla Suriye topraklarında varlık gösteren terör örgütleriyle mücadele konusundaki tutumumuz nettir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.