enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Paris’te, Kanada Eğitim Bakanları Konseyi Başkanı Wyant ile görüştü…

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Paris’te, Kanada Eğitim Bakanları Konseyi Başkanı Wyant ile görüştü…
8 Aralık 2022
215
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Paris’te katıldığı OECD Eğitim Bakanları Toplantısı’nın yanı sıra, temasları çerçevesinde Kanada’nın Saskatchewan Eyaleti Yüksek Eğitim Bakanı ve Kanada Eğitim Bakanları Konseyi Başkanı Gordon Wyant ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Paris’ten Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın haberine göre, Özer, görüşmede yaptığı değerlendirmede önceki dönemlerden bu yana Kanada ile Türkiye arasında Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki temasların devam etmesinin mutluluk verdiğini ifade etti.
Özer, “Kanada ile Türkiye’nin eğitim alanındaki ilişkilerinin son 10 yılda gelişim göstermesinden memnuniyet duyuyoruz. Ülkenizdeki yükseköğrenim kurumlarında 66’sı devlet burslusu olmak üzere toplam 2 bin 857 Türk vatandaşı öğrenimine devam etmektedir. Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında 3’ü Türkiye bursları kapsamında olmak üzere toplamda 218 Kanadalı öğrenci, eğitimlerine devam etmektedir. Misafir ettiğimiz bu gençlerin toplumlarımız arasındaki dostluk köprüsünü güçlendireceklerinden şüphem yoktur.” dedi.
Her iki ülkede de karşılıklı öğrenci sayılarının yıllar içinde artış göstermesinin eğitim ilişkilerini geliştirme konusunda önemli fırsatlar doğurduğunu ifade eden Özer, ayrıca Türkiye burslarına olan ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
“Kanada ile iş birliğimizi derinleştirmekten memnun olacağız”
Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Gittikçe küreselleşen eğitim alanında Kanada ile ilişkilerimizi anlaşmalar boyutuna taşımaktan memnuniyet duyarız. Bu amaç doğrultusunda taslakları oluşturularak ülkenizin makamlarına iletilen ‘Kültürel İşbirliği ve Eğitim İş Birliği Anlaşmaları’nı hızla hayata geçirmek, büyük öneme sahip. Desteğinizle bu anlaşmalara ilişkin süreci hızlandırarak Kanada ile eğitim ve kültür alanlarındaki iş birliğimizi derinleştirmekten memnun olacağız. Yaklaşık üç ay önce de Millî Eğitim Bakanlığında Senato Başkanı George Frey ve heyetini ağırlamıştık. Kendisine, ilişkilerimizi anlaşmalar boyutuna taşımanın öneminden bahsetmiştim. Sayın Başkan da benzer fikirde olduğunu ve süreci hızlandırmak üzere çalışacaklarını ifade etmişti. Bu konularda ilerleme sağlarsak ilişkilerimizi güçlendirmeyi yasal zemine kavuşturmuş olacağız.”
“Türkiye ile çalışmalarımızı artırmak açısından sizle görüşmekten memnuniyet duyuyorum”
Wyant, görüşmede uluslararası anlamda yürüttükleri çalışma stratejileri içinde önem verdikleri konulardan birinin de eğitim noktasında birlikte faaliyet yürütmek olduğunu belirtti. Bu bağlamda üniversiteler arasındaki etkileşime değer verdiklerini kaydeden Wyant, “Bu tip iş birlikleri hem bizim ülkemiz hem de ülkenizin değerlerini artırmada ve öğrencilerimizle araştırmacılarımız açısından önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.
Wyant, “Türkiye ile çalışmalarımızı daha da artırmak açısından sizinle görüşmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kanada’ya döndüğümde ‘İlişkilerimizi ne kadar hızlı geliştirebiliriz?’ diye hemen meslektaşlarımla, diğer bakanlarla görüşeceğim. Türkiye ile daha fazla çalışma yapmanın bizim için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 8 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.