enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
21:53 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
00:58 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı
18 Eylül 2023
23
A+
A-

WhatsApp başkanı Will Cathcart, WhatsApp için herhangi bir reklam planlarının bulunmadığını belirtti.

Gözde Ulukan fotoğrafı

Gazeteci* Gözde ULUKAN

UHA / İnternational News Agency

Financial Times, Meta’nın gelir artışı ararken WhatsApp sohbet uygulamasında reklamları araştırdığına dair bir haber yayınlanmıştı.

 Bu da WhatsApp’ın bundan sonra reklamlı olup olmayacağı ikileminin yaşanmasına neden olmuştu. Ancak WhatsApp başkanı Will Cathcart, X üzerinden yaptığı açıklamada bunun yanlış olduğunu; böyle bir planlarının olmadığını açıkladı.

Financial Times’ın haberinde, Meta’daki ekiplerin WhatsApp sohbet ekranındaki kişilerle yapılan konuşmaların listelerinde reklam gösterilip gösterilmeyeceğini tartıştığı, ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere atıfta bulunularak nihai bir karar verilmediği belirtilmişti.

Financial Times, Meta’nın ayrıca uygulamayı reklamsız kullanmak için bir abonelik ücreti talep edip etmemeyi de tartıştığını da söyledi.

WhatsApp Financial Times’a yaptığı açıklamada bunu test etmediklerinin ve böyle bir planlarının olmadığının altını çizdi.

Aslında analistler, Meta’nın WhatsApp’ta reklamları getireceğine dair bir süredir tahminlerde bulunuyor. Zira böyle bir hamlenin şirkete ciddi anlamda para kazandıracağı düşünülüyor. Ancak tüm bunlara rağmen Meta, şimdiye kadar WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine direndi.

Şirket, bunun yerine belirli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren, satıcılara yönelik bir teklif olan WhatsApp Business aracılığıyla para kazanmaya devam ediyor.

Hatta Meta, WhatsApp Business aracılığıyla gelirini artırmak için şubat ayında uygulamadaki fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yaptı. Bu kategoriler arasında yardımcı program, kimlik doğrulama, pazarlama ve kullanıcı tarafından başlatılan hizmet konuşmaları yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.