enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı
18 Eylül 2023
22
A+
A-

WhatsApp başkanı Will Cathcart, WhatsApp için herhangi bir reklam planlarının bulunmadığını belirtti.

Gözde Ulukan fotoğrafı

Gazeteci* Gözde ULUKAN

UHA / İnternational News Agency

Financial Times, Meta’nın gelir artışı ararken WhatsApp sohbet uygulamasında reklamları araştırdığına dair bir haber yayınlanmıştı.

 Bu da WhatsApp’ın bundan sonra reklamlı olup olmayacağı ikileminin yaşanmasına neden olmuştu. Ancak WhatsApp başkanı Will Cathcart, X üzerinden yaptığı açıklamada bunun yanlış olduğunu; böyle bir planlarının olmadığını açıkladı.

Financial Times’ın haberinde, Meta’daki ekiplerin WhatsApp sohbet ekranındaki kişilerle yapılan konuşmaların listelerinde reklam gösterilip gösterilmeyeceğini tartıştığı, ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere atıfta bulunularak nihai bir karar verilmediği belirtilmişti.

Financial Times, Meta’nın ayrıca uygulamayı reklamsız kullanmak için bir abonelik ücreti talep edip etmemeyi de tartıştığını da söyledi.

WhatsApp Financial Times’a yaptığı açıklamada bunu test etmediklerinin ve böyle bir planlarının olmadığının altını çizdi.

Aslında analistler, Meta’nın WhatsApp’ta reklamları getireceğine dair bir süredir tahminlerde bulunuyor. Zira böyle bir hamlenin şirkete ciddi anlamda para kazandıracağı düşünülüyor. Ancak tüm bunlara rağmen Meta, şimdiye kadar WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine direndi.

Şirket, bunun yerine belirli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren, satıcılara yönelik bir teklif olan WhatsApp Business aracılığıyla para kazanmaya devam ediyor.

Hatta Meta, WhatsApp Business aracılığıyla gelirini artırmak için şubat ayında uygulamadaki fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yaptı. Bu kategoriler arasında yardımcı program, kimlik doğrulama, pazarlama ve kullanıcı tarafından başlatılan hizmet konuşmaları yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.