enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:32 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den eyaletlere korona baskısı

Merkel’den eyaletlere korona baskısı
29 Mart 2021
541
A+
A-

UHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, pandemiyle mücadelede eyalet yönetimlerinin alınan tüm tedbirleri hayata geçirmediğini belirterek gerekirse Federal Hükümet olarak yasal düzenlemeyle bunun olmasını sağlayacaklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre,Almanya Başbakanı Angela Merkel, pandemiyle mücadelede eyalet yönetimlerinin planladığı tüm gevşeme projelerini kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

Pazar akşamı Alman yayın kuruluşu ARD’nin açık oturum programına katılan Merkel, eyalet yönetimlerinin gerekli tedbirleri almaması halinde Federal Hükümet’in duruma müdahale edebileceğinin de sinyalini verdi.

Başbakan Merkel “Büyük bir ciddiyetle mevcut tedbirleri hayata geçirmeliyiz. Bazı eyaletler bunu yapıyor, bazıları henüz bunu yapmıyor” dedi.

Merkel eğer yakın bir zamanda tüm eyaletler korona tedbirlerini hayata geçirmezse ülke genelinde bir düzenleme yapılabileceğini ve enfeksiyondan korunma yasasında güncellemeye gidilebileceğini söyledi.

Yeni düzenlemede hangi durumda neyin yapılacağının kesin bir dille ifade edileceğini söyleyen Merkel henüz böyle bir düzenleme konusunda kesin bir karara varmadığını ancak düşünme aşamasında olduğunu söyledi. Merkel “Bu benim göreve başlama yeminimdir, benim sorumluluğumdur” diye konuştu.

Pandemide günlük vaka sayısının 100 bine ulaşmasına göz yumamayacağını belirten Merkel “Yasa ile enfeksiyon olgusunu engellemekle yükümlüyüz. Ancak şu anda engelleme söz konusu değil” dedi.

Merkel dün katıldığı programda ayrıca vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde sokağa çıkma kısıtlamalarının “etkili bir araç olabileceğini” söyledi.

Bavyera Eyalet Başbakanı’ndan destek

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de pandemiyle mücadelede merkezi yönetimin daha fazla yetkiye sahip olmasını makul bulduğunu ifade etti.

Söder “Enfeksiyondan korunma yasası yoluyla merkezin yetkilerinin artırılmasını ve eyaletlerin açık kurallara zorlanmasını zihnimde canlandırabiliyorum. Tamamen bunun yanındayım ve buna açığım” dedi.

Deutschland Markus Söder Coronavirus Plenarsitzung Bayrischer Landtag
Bavyera Eyalet Başbakanı Söder

Bavyera’da yürürlükte olan gece sokağa çıkma kısıtlamalarının ülke genelinde hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Söder “Başbakanın ulusal düzeyde yasal değişiklik yapma ve açık direktifler koyma inisiyatifi alması halinde bunu desteklerim” dedi. Söder, birçok eyaletin korona zirvesinde alınan kararları hayata geçirmediğini belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 29 Mart 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.