enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den afetzedelere hızlı yardım sözü

Merkel’den afetzedelere hızlı yardım sözü
21 Temmuz 2021
373
A+
A-

UHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, ülkenin batı bölgelerini vuran sel felaketi sonrasında acil yardım ödemelerinin birkaç gün içinde başlatılacağı sözü verdi. İlk etapta 400 milyon euroluk yardım öngörülüyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,rtr/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, sel afetinden etkilenen vatandaşlara bürokrasisiz hızlı yardım taahhüdünde bulundu. “Paranın insanlara hızlı bir şekilde ulaşması için her şey yapılacak” diyen Merkel, bunun birkaç gün içinde halledilmesini umduğunu söyledi.

Merkel, partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Eylül genel seçimlerindeki Başbakan adayı ve afetten etkilenen Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin Başbakanı Armin Laschet ile Bad Münstereifel kentini ziyaret etti. Bakanlar Kurulunun acil mali yardımları Çarşamba günü onaylayacağını belirten Merkel, caddeler ve raylar gibi tahrip olan altyapının yeniden oluşturulmasının ve şehrin yeniden imarının “birkaç aydan daha uzun süreceğini” kaydetti.

KRV Başbakanı Laschet de yardım başvuruları için gerekli belgelerin vatandaşları uğraştırmayacak şekilde düzenleneceğini belirterek ilk ödemelerin başlatılabilmesi için formalitelerin bu hafta içinde halledilmesi gerektiğini kaydetti. Laschet, Bakanlar Kurulunun ilk acil yardım ödemelerine Çarşamba günü yeşil ışık yakacak olmasından dolayı müteşekkir olduğunu da sözlerine ekledi.

Deutschland Hochwasser Bundeskanzlerin Angela Merkel in Bad Münstereifel

Hükümet taslağında 400 milyon euro öngörülüyor

İki politikacı da ilk acil yardım ödemeleri konusunda miktar telaffuz etmezken, federal hükümetin afet bölgelerine 400 milyon euroluk acil yardım planladığı kamuoyuna yansıdı. Maliye ve İçişleri bakanlıklarının Bakanlar Kuruluna sunmak üzere hazırladığı taslağa ulaşan Reuters haber ajansı, ilk etapta acil yardım için 400 milyon euro öngörüldüğünü, ancak taslakla ilgili görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Bu ilk yardımın binalar ve altyapıdaki hasarın giderilmesi ve acil yardımları kapsadığı, bu miktarın yarısının federal hükümet, diğer yarısının eyaletler tarafından finanse edileceği belirtiliyor. AB’nin dayanışma fonlarından kaynak aktarımı için de başvurulması planlanıyor.

Yeniden imar için daha uzun vadeli olarak öngörülen milyarlarca euroluk fon ile ilgili kararın ise daha sonra alınacağı belirtiliyor. Hükümetin taslağında, bu fon ile ilgili ayrıntıların Temmuz ayı sonu ya da Ağustos’ta eyalet başbakanlarının da katılacağı bir özel oturumda istişare edilmesi öngörülüyor. Ancak hükümet yeniden imar fonunun oluşturulabilmesi için tüm eyaletlerin finansmana katılmasını şart koşuyor.

Bavyera eyaleti, eyalet içinde selden zarar gören vatandaşlara ödenmek üzere 50 milyon euroluk kendi acil yardım fonunu oluşturmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.