enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel ve Putin Ukrayna’nın Doğusundaki Krizi Görüştü

Merkel ve Putin Ukrayna’nın Doğusundaki Krizi Görüştü
9 Nisan 2021
563
A+
A-

UHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Ukrayna’nın doğusundaki bölgede Rusya’nın son dönemde arttırdığı askeri varlığını azaltmasını istedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Alman hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Merkel’in görüşmede, cezaevinde bulunan ve sağlığının giderek kötüleştiği haberleri gelen Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin durumunu da gündeme getirdiği bildirildi.

Açıklamada, “Görüşme, diğer bazı konuların yanında, Doğu Ukrayna çevresindeki Rus askeri varlığının güçlendirilmesi hakkındaydı. Başbakan, gerilimi dindirmek için, yapılan bu askeri yığınağın gevşetilmesini talep etti” ifadesi kullanıldı.

Kremlin’den yapılan açıklamadaysa, Putin’in de Merkel’le telefon görüşmesi sırasında, Kiev’i doğu Ukrayna’da kışkırtıcı tavırlar sergilemekle suçladığı ve bunun bölgedeki durumu alevlendirdiğini söylediği belirtildi.

Açıklamaya göre, görüşmede iki taraf da doğu Ukrayna’daki duruma ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Görüşmede Libya ve Suriye konularının da gündeme geldiği bilgisi verildi.

Kremlin yetkilisinden sert uyarı: “Ukrayna için sonun başlangıcı olabilir”

Bu arada Rus haber ajansı TASS’ın bildirdiğine göre, Kremlin’den üst düzey bir yetkili, Rusya’nın belirli koşullar altında doğu Ukrayna’daki vatandaşlarını korumak zorunda kalabileceğini ve büyük bir askeri ihtilafın patlak vermesinin Ukrayna’nın bir ülke olarak sonunun başlangıcını oluşturabileceğini söyledi.

Batılı ülkeler, Ukrayna’nın, doğu sınırında Rus güçlerinin varlığını arttırdığını bildirmesinden sonra itidal çağrısında bulunuyor. Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasındaki temas noktasında şiddet olayları arttı.

TASS’ın haberine göre, Rusya devlet başkanlığı ofisinin üst düzey yetkililerinden Dmitry Kozak, “Askeri operasyonun başlatılmasının, Ukrayna için sonunun başlangıcı anlamına geleceği değerlendirmesine katılıyorum” dedi.

Kozak’a, Rusya’nın doğu Ukrayna’daki vatandaşlarını koruyup korumayacağı soruldu.

Soruyu yanıtlarken, Srebrenitza katliamına atıfta bulunan Kozak, “Bu, yangının boyutuna bağlı. Devlet başkanımızın dediği gibi eğer bir Srebrenitza olursa o zaman vatandaşlarımızı savunmak için müdahale etmek zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.