enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel İngiltere’ye Kapı Araladı

Merkel İngiltere’ye Kapı Araladı
3 Temmuz 2021
696
A+
A-

UHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, Londra’yı ziyareti sırasında tam doz aşılarını olmuş İngilizler için Almanya’ya girişte karantina kurallarını gevşetebileceklerinin sinyalini verdi.

Londra’daki temasları kapsamında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Kraliçe Elizabeth’le görüşmeler yapan Merkel, video konferans yoluyla bakanlar kurulu toplantısına da katılarak bir konuşma yaptı.

Merkel ve Johnson, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki liderin görüşmesinde ana gündem maddesi, İngilizler’in Almanya’ya giriş-çıkışlarında uygulanan seyahat kısıtlamalarıydı.

Liderler ayrıca Brexit sonrası ticaret ve diğer ilişkileri de ele aldıklarını söyledi.

Ülkesinin İngilizler’e seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesi konusu üzerinde sürekli bir değerlendirme halinde olduğunu belirten Merkel, her iki aşısını olan İngilizlerin, yakın bir zamanda karantina olmaksızın Almanya’ya gelebileceğini söyledi.

Ancak İngiltere’de uygulanan AstraZeneca aşısının Hindistan’da üretilmiş dozları, şu an çalışması devam eden AB aşı pasaportunda tanınmayan aşılar arasında.

Merkel, yürürlükteki kısıtlamaların Almanya’da da hızla yayılan delta varyantı nedeniyle uygulandığını belirtti.

Merkel, İngiltere’nin ‘yüksek vaka bölgesi’ olarak sınıflandırıldığını hatırlattı. Başlangıçta çok deneyimli olmadıkları bu varyantın şimdi dizginlenebildiğini söyleyen Almanya başbakanı, durumu sürekli bir öğrenme süreci olarak niteleyip kendilerini gelişmelere göre ayarladıklarını belirtti.

Siyasetteki son zamanlarını tamamlayan Merkel’in bu ziyareti, son uluslararası seyahatlerinden biri olabilir. Ayrıca Merkel, sanal da olsa, İngiliz kabine toplantısına 1997’den bu yana hitap eden ilk dış devlet temsilcisi oldu. En son ABD Başkanı Clinton, o yıl kabineye hitap etmişti.

Bu toplantının asıl önem verilen kısmı ise AB’den ayrılan İngilizlerin, pandemi bahanesiyle kıtadan dışlanmasının sonunun geldiği izlenimine yol açan yaklaşım oldu.

Almanya, Mayıs’tan bu yana İngiliz vatandaşlarına delta varyantını gerekçe göstererek 14 günlük karantina uyguluyordu. Dahası Merkel, hafta başı Almanya’nın iki gol yiyerek ayrıldığı Euro 2020 maçına Almanların gitmemesi gerektiği üzerine net tavır koymuştu.

Görevini tamamlamaya hazırlanan Almanya Başbakanı Merkel Londra ziyareti sırasında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'le de görüştü
Görevini tamamlamaya hazırlanan Almanya Başbakanı Merkel Londra ziyareti sırasında İngiltere Kraliçesi Elizabeth’le de görüştü

Bu tavrının da hatırlatıldığı açıklamasında Merkel, “İngiltere futbol karşılaşmalarında farklı karar almış olabilir ama biz Münih Stadı’na daha az seyirci kabul ediyoruz” yanıtını verdi.

Merkel seyircilerin çok sayıda oluşundan duyduğu endişeyi paylaşırken Boris Johnson, İngiltere’de spor etkinliklerinin çok dikkatli bir şekilde gözden geçirilerek seyirciye açıldığını ve aşıların kabul edilebilir ölçüde bir bağışıklık zırhı sağladığını savundu. Johnson, önümüzdeki günlerde İngiltere’nin karantina kurallarında daha fazla gevşemeye gideceğini ve uluslararası seyahat konusunun öncelikli olarak ele alındığını belirtti.

Bu arada dün İngiltere’de 27 bin 125 kişi Corona vakası saptandı, 28 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Verilere göre yetişkinlerin yüzde 85’i ilk doz aşısını yüzde 63’ü de her iki dozunu da olmuş durumda.

Haber: Barış Çimen / VOA 

[UHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.