enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meksika’da metro köprüsü çöktü: 23 ölü

Meksika’da metro köprüsü çöktü: 23 ölü
5 Mayıs 2021
487
A+
A-

UHA HABER / Meksika’nın başkenti Meksiko’da bir metro köprüsünün çökmesi sonucu en az 23 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Meksika’nın başkenti Meksiko’da bir metro köprüsünün kısmen çökmesi sonucu en az 23 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı.

Meksiko Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.

Yerel saatle pazartesi akşamı meydana gelen olayda, köprünün bir parçasının çökmesi ile 12 numaralı hatta seyir halinde olan bir metro yere çakıldı. Çok sayıda vagonun birbirine girdiği kazada, köprünün altında kalan otomobiller de olduğu bildiriliyor.

Mexiko U-Bahn Unglück in Mexiko-Stadt

Belediye Başkanı Sheinbaum, kurtarma ekiplerinin, köprünün ayakta kalan kısmından sarkan vagonlara merdivenlerle ulaşarak yaralıları çıkarmaya çalıştığını ancak asılı duran vagonların yarattığı risk nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verildiğini duyurdu. Meksika medyasında çıkan haberlerde, bölgede yaşayanların yıllardan beri, kentin güneydoğusundaki köprüyü taşıyan sütunların hasarlı olduğunu yetkililere bildirmeye çalıştığı belirtildi. Ayrıca, söz konusu metro hattının inşaatı sırasında da yolsuzluk yapıldığı iddiaları dile getirildi. 2014 yılında, hattın faaliyete girmesinden kısa bir süre sonra, onarım çalışmaları nedeniyle 12 numaralı metro hattı seferlerine uzun süre ara vermişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 05 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.