enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meclis’te bu hafta

Meclis’te bu hafta
8 Kasım 2021
408
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Meclis’te yeni haftada da bütçe maratonu devam edecek. Genel Kurul’da icra ve iflas kanununda değişiklik öngören beşinci yargı paketi görüşülecek. Liderler bu hafta da grup toplantılarında kürsüde olacak.

Meclis’te bütçe maratonu devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta bakanlıkların bütçelerini ele alacak. Salı günü Tarım ve Orman Bakanlığı, çarşamba günü de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılı bütçeleri görüşülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçeleri de komisyonda tartışılacak.

Ebeveynleri boşanmış çocuklar için çocuk teslim merkezleri oluşturulacak

İcra yoluyla çocuk teslimine son veren 5’inci yargı paketi de Genel Kurul’un gündemine gelecek. Yeni düzenlemeye göre, çocuk teslimi işlemleri icra dairelerinden alınıp Adalet Bakanlığı bünyesine taşınacak. Ebeveynleri boşanmış çocuklar için çocuk teslim merkezleri oluşturulacak. Psikolog, pedagog ve çocuk gelişimciler devrede olacak.

Borçlunun malı değer kaybetmeyecek

Yargı paketinde mezat yoluyla satılan hacizli malların satışına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Hacizli malın mezat salonlarında satışına son verilecek. İhale süreçleri elektronik ortamda yapılacak. Borçlular hacizli mallarını kendi satabilecek. Böylece borçlunun malı değer kaybetmeyecek.

Grup toplantıları

Liderler yeni haftada da grup toplantılarında kürsüde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü AK Parti grubunda gündemdeki gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. Salı günü CHP grubunda Kılıçdaroğlu, MHP grubunda Bahçeli partililere hitap edecek. İYİ Parti grup toplantısı ise çarşamba günü yapılacak.

Azerbaycan tezkeresi

Salı günü, kısa süre içinde Meclis’e sunulması beklenen Türk askerinin Azerbaycan’daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

[UHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.