enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı esti

Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı esti
14 Ağustos 2022
716
A+
A-

BUDAPEŞTE – UHA HABER / Macaristan’da Türk Kurultayı rüzgarı esti. İki yılda bir düzenlenen geleneksel Hun Türk Kurultayı’nın açılışını AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım, kurultayın Türk soylarının kaynaşmasına olan katkısına vurgu yaptı.

Otağlar kuruldu, yaylar gerildi. Türk kültürünün tüm renkleri Avrupa’ya taşındı.

Atlı göçebe kültürünün yaşatılması için Macaristan’da ‘Hun Türk Kurultayı’ düzenlendi.

Kurultaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan,Türkmenistan ve Rusya federasyonu dahilindeki bölgelerde yaşayan Türkler katıldı.

“Türk soylarının birbirlerine tanışmasına kaynaşmasına bu kurultay vesile oluyor”

Kurultay’ın açılış konuşmasını AK Parti  Genel Başkan Vekili ve Türk Devlet Teşkilatı  Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım yaptı.

Binali Yıldırım, “Yüzlerce yıllık geleneği canlandırmanın, yaşatmanın, coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Farklı coğrafyalarda yaşayan Türk soylarının birbirlerine tanışmasına kaynaşmasına bu kurultay vesile oluyor.” dedi.

Hun Türk Kurultayı renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor

Kurultay, birbirinden renkli gösterilere sahne oldu. Ok atma gösterileri ve el sanatları sergileri düzenlendi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Kurultayda özellikle atlı gösteriler oldukça dikkat çekti. Atlı gösterilerde Türk milletlerinin bayrakları açıldı.

2 yılda bir düzenlenen Hun Türk kurultayı 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Haber: Göksu Kandemir

[UHA Haber Ajansı, 14 Ağustos 2022] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.