enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maas: İnsan kaçakçılığına yardımcı olan havayolu şirketleri yaptırıma maruz kalabilir

Maas: İnsan kaçakçılığına yardımcı olan havayolu şirketleri yaptırıma maruz kalabilir
13 Kasım 2021
644
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Maas, AB’nin Belarus’a gelecek hafta yeni yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Maas Belarus’a sığınmacıları taşıyan havayolu şirketlerinin de yaptırımlara maruz kalabileceğini vurguladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği’nin (AB) Belarus’a gelecek hafta yeni yaptırımlar uygulayacağını söyledi. AB, Belarus hükümetini yürürlükteki yaptırımlara misilleme olarak sığınmacıları bilinçli bir biçimde Polonya sınırına yönlendirmekle suçluyor.

Rheinische Post gazetesine bir açıklama yapan Maas “Avrupa Birliği bakanları Pazartesi günü yapacakları toplantıda insan kaçakçılığını doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen kişilere yönelik yaptırımları genişletecek” dedi.

Yaptırım uygulanacak kişiler için kapsamlı bir listenin kısa süre içinde hazırlanacağını söyleyen Maas havayolu şirketlerinin de yaptırıma maruz kalabileceğinin sinyalini verdi.

Maas, Belarus’a seferi olan tüm havayolu şirketleriyle temas halinde olduklarını söyledi. Bu temasların sonuç verdiğini belirten Maas, Türk Hava Yolları’nın Belarus’a uçuşlarda Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını uçağa almamasını örnek olarak verdi.

Maas “Tüm havayolları şirketlerinin, suç teşkil eden insan kaçakçılığına yardım etmesi halinde bunun sonuçlarıyla karşılaşacaklarını bilmesi gerekir, buna hava sahasını kullanma hakkı ve iniş izinlerine yönelik yaptırımlar da dahil” dedi.

Belarus ile Rusya’dan ortak tatbikat

Öte yandan Belarus ile Rusya Polonya sınırında ortak askeri tatbikat yaptıklarını duyurdu. Belarus Savunma Bakanlığı ülkenin batısındaki Grodno Bölgesi’nde paraşütçü birliklerinden oluşan bir “ortak taktik tabur grubunun” tatbikat yaptığını açıkladı.

Tatbikatın Belarus sınırındaki “askeri hareketliliğin artması” üzerine yapıldığı belirtildi. Tatbikata Rus İlyuşin İl-76 askeri uçakları ve Belarus askeri helikopterleri de katılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı da birliklerin “savaşa hazırlığını gözden geçirmek” amacıyla bir sürpriz operasyonun söz konusu olduğunu açıkladı.

Polonya’nın sığınmacıların düzensiz geçişini önlemek için Belarus ile olan sınır bölgesine konuşlandırdığı asker sayısı 15 bini geçiyor.

EK Kaynaklar *AFP, Reuters

[UHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.