enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Libya açıklarında 80 düzensiz göçmen kurtarıldı

Libya açıklarında 80 düzensiz göçmen kurtarıldı
19 Temmuz 2021
390
A+
A-

UHA HABER / Milli Savunma Bakanlığı, Türk Deniz Görev Grubu’nun Libya açıklarında 80 düzensiz göçmeni kurtardığını duyurdu.

TCG GEDİZ Fırkateyni Libya açıklarında içerisinde 80 düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye hareket etti.

TCG GEDİZ’de konuşlu helikopter, bölgede hemen arama-tarama faaliyetine başlayarak göçmen teknesini Malta arama kurtarma sahasında tespit etti. O anlara ilişkin görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı Twitter’dan paylaştı.

Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı

[Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı]

Malta makamları ile kurulan koordine sonrasında ahşap tekne içindeki göçmenler TCG GEDİZ tarafından kurtarıldı.

Türkiye, uluslararası toplumu bir kez daha “göçmenler” konusunda uyarmıştı.

Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla, Akdeniz’de yaşanan göçmen faciası üzerine Türkiye uluslararası topluma yeniden seslenmişti.

Açıklamada, Libya ve Türkiye’nin düzensiz göçün kaynağı olmadığı, nedenin Sahraaltı Afrika’da, Afganistan’da ve Suriye’de devam eden istikrarsızlıklar, çatışmalar ve yoksulluk olduğu vurgulanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 19 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.