enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Leipzig kentinde camiye saldırı

Leipzig kentinde camiye saldırı
15 Aralık 2021
368
A+
A-

Advertisement

BERLİN-UHA HABER / Leipzig kentinde düzenlenen bir gösteride aşırı bir grubun DİTİB’e bağlı bir camiye saldırıldığı bildirildi. Saldırı sonucunda camide maddi hasar oluştuğu belirtildi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’nın Leipzig kentinde Pazartesi akşamı düzenlenen bir gösteride, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı bir camiye aşırı bir grubun saldırdığı açıklandı.

Gösteride yaşanan taşkınlıklarda çöp kutularının yakıldığı, aralarında bir polis aracının da bulunduğu arabalara zarar verildiği ve DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camii’nin de hedef alındığı kaydedildi.

Olay sonrası DİTİB’den yapılan açıklamada, camiye yönelik saldırının Pazartesi günü akşam saatlerinde aşırı solculardan oluşan 100-150 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Angriff auf Moschee in Leipzig

Caminin dört camının kırıldığı belirtildi.

Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camii dernek başkanı Ömer Mumcu, saldırı sonucu caminin dört camının kırıldığını ve camide maddi hasar oluştuğunu ifade etti.

Mumcu, daha önce de benzer saldırıların düzenlendiğine dikkat çekerek bu tür olayların son bulması için polisten destek beklediklerini söyledi.

Deutschlandfunk’un haberine göre, Leipzig’de polise karşı düzenlendiği belirtilen gösteride yaşanan olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.

EK Kaynaklar *DW,AFP

[UHA Haber Ajansı, 15 Aralık 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.