enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov gıda krizinin çözümü için bugün Türkiye’ye geliyor

Lavrov gıda krizinin çözümü için bugün Türkiye’ye geliyor
8 Haziran 2022
476
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türkiye ve Rusya, Ukrayna’dan tahıl ihracatı yapılmasının önündeki engellerin kaldırılması için birlikte çalışacak. Konu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un çarşamba günü Ankara’ya yapacağı ziyarette ele alınacak.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Batı ve Rusya, Ukrayna ‘daki 22 buçuk milyon ton tahılın dünyaya sevkiyatı konusunda anlaşamıyor.

Bu konuda inisiyatif alan Türkiye, Ukrayna’dan tahıl ihracatının sağlanması için Rusya ile teknik müzakereler yapacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ziyareti öncesinde Rus basınına konuştu. Rusya ve Türkiye gıda sorununu birlikte çözmek için çalışıyor” dedi.

Grafik: TRT Haber

[Grafik: TRT Haber]

Gıda güvenliği meselesinin Batı’nın düşüncesizce yaptırımlarını hayata geçirmesiyle başladığını ifade etti.

Lavrov,  Putin’in kısa süre önce Karadeniz’den ve Azak Denizi’nden engellerin kaldırılarak İstanbul ve Çanakkale Boğazı’ndan güvenli şekilde gıda tedarikinin nasıl sağlanabileceğini açıkladığını anlattı.

Rus askeri uzmanların Türk muhataplarıyla görüşmek üzere yarın Türkiye’ye gideceğini söyledi. Kendisinin de konuyu Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ele alacağını ifade etti.

Son dakika: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye ziyareti - Son Dakika  Haberleri İnternet

“İsveç ve Finlandiya NATO’ya girerse Rusya’nın güvenliğine tehdit olacak”

Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki pozisyonunun hatırlatılması üzerine Lavrov, bu hususun Ankara’nın egemenlik işleri olduğu için yorumlamayacağını söyledi.

Lavrov, Bizi ilgilendiren tek şey, eğer İsveç ve Finlandiya NATO’ya girerse, bu bizim güvenliğimiz için doğrudan tehdit olacak” görüşünü paylaştı.

Türkiye’nin, Ukrayna’daki durumun normalleşmesinde hangi rolü oynayabileceğine yönelik soru üzerine Lavrov, bu hususta Türkiye’nin pozisyonunu saklamadığını hatırlattı.

Lavrov, Rusya ile Türkiye arasında farklı görüşler de olduğunu belirterek, Suriye, Libya gibi meseleler dahil Türkiye ile karşılıklı etkileşimlerin farklılıkları sorun hale getirmediğine işaret etti.

Erdoğan ve Putin'in diplomasi trafiği

Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaklaşımlarını net olarak ortaya koyarak birbirlerinin pozisyonlarına saygı duyduğunu, kaygılarını dikkate aldığını vurgulayarak, gıda güvenliği konusunda her iki liderin kısa süre önce telefon görüşmesi yaptığını anımsattı.

“Limanların açılması konusunda Rusya üzerine düşeni uzun süredir yapıyor”

Rus tarafının, Ukrayna’daki tahılın limanlardan çıkması için uzun süredir her gün insani koridor açtığını belirten Lavrov, limanlardaki yabancı gemilerin çıkması için ise Ukrayna tarafının buradaki mayınları temizlemesi gerektiğini ifade etti.

Türk meslektaşlarımız, mayınları temizlemeye yardımcı olabileceklerini söyledi. Bizim askerlerimiz eminim bu hususu organize etmeye hazır. Daha sonra gemiler, mayın tarlasından çıkacak ve biz bağımsız ya da Türk meslektaşlarımızla birlikte bu gemilerin boğazlara kadar gidişini garanti ediyoruz. Ondan sonrası zaten Akdeniz. Biz üzerimize düşeni uzun süredir yapıyoruz.

[UHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.