enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
21:53 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
00:58 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lastik İş Sendikası, 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi taslağını hazırladı

Lastik İş Sendikası, 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi taslağını hazırladı
31 Aralık 2023
150
A+
A-

Lastik sektörünün önde gelen üreticileri Brisa, Pirelli, Goodyear ve Prometeon’da faaliyet gösteren toplamda yaklaşık 6 bin işçiyi yakınen ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde start verildi. 

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiLastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı;  Tryp By Wyndham otelde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
Başkan Alaattin Sarı; toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde start verildiğini belirterek, tüm fabrikalar için hazırladıkları aynı taslağı iş verene sunulduğunu ifade etti.
KONULARA HAKİM BİR SUNUM
Lastik İş sendikası yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında hazırlanan toplu iş sözleşmesinin taslağı ve sürecin detayları hakkında konuşan Genel Başkan Alaattin Sarı, küresel lastik sektörünün geldiği noktalar, gelir ve vergi adaleti, kazanılmış hakları korumak, eşit işe eşit ücret ilkesinin benimsemesi, iş güvencesi, satın alma gücünün arttırılması gibi sektörle ilgili tüm teknik ve rakamsal değerler hakkında bilgi verdi. 
ÜRETİMDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ 
Lastik İş sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı yaptığı açıklamasında, küresel lastik sektörünün önemine ve dinamiklerine dikkat çekerek; Çin’in yaptığı yatırımlarla ön plana çıktığını, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarının azaldığına dikkat çekerek; Türkiye’nin otomotiv pazarında 2009 yılından beri öne çıkan ülke konumunda olduğunun altını çizdi.
ZAM ORANLARINI PAYLAŞTI
Hazırlanan taslaktaki zam oranlarına da ayrıca vurgu yapan Başkan Alaattin Sarı,  Toplu sözleşme taslağı hazırlanırken işçilerden topladıkları anket sonuçlarından faydalandıklarını ve işçiden gelen talepleri de göz önünde bulundurduklarını hatırlatarak, 4 bin 15 ankete dayanarak işçinin yüzde 82′ sinin sendikaya güvendiğini ifade etti.
Alaattin Sarı; hazırlanan taslakta üretim işçilerine yüzde 111, destek işçilerine ise yüzde 170 oranında zam yapılması yönünde taleplerinin olduğunu da dile getirdi.
ESNEK ÇALIŞMAYA GÖSTERİLEN DİRENÇ
Türkiye’deki lastik sektöründe yerli ve yabancı şirketlerin de bulunduğunu ifade eden Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı; 15 bin çalışanın yer aldığı bir sektörde 1 yılda yaklaşık 30 milyon lastiğin üretildiği  ve ayrıca 1960′ lı yıllardan bu güne kadar ülkede lastik üretiminin yapılmasına rağmen, sektörde beklenen ilerlemenin sağlanmadığını söyledi.
Alaattin Sarı; 2003 yılında yürürlüğe giren esnek çalışma yasasına karşı 18 yıldır direnç gösterdiklerini ve 2014 yılında toplam 1350 taşeron işçiyi asıl işveren işçisi durumuna getirerek çok önemli bir kazanım elde ettiklerinin altını çizdi.
Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı; basın toplantısının sonunda salonda bulunan yöneticiler tarafından ayakta alkışlandı,  tek tek tüm davetlilerle ilgilendi ve basın mensupların sorularını da yanıtladı.
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.