enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Makedonya Başbakanı istifasını meclise sundu

Kuzey Makedonya Başbakanı istifasını meclise sundu
23 Aralık 2021
407
A+
A-

ÜSKÜP-UHA HABER / Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, istifasını meclise sundu. Kuzey Makedonya Meclisinde, yarın düzenlenecek oturumda, Zaev’in istifasının onaylanması bekleniyor.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, 

Kuzey Makedonya’da 31 Ekim’de düzenlenen yerel seçimlerin ikinci turunun ardından seçim sonuçlarının sorumluluğunu üstlenerek hem başbakanlık hem de partisi Makedonya Sosyaldemokratlar Birliğinin (SDSM) genel başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Başbakan Zoran Zaev, istifasını meclise iletti.

Zaev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, demokrasinin aynı zamanda sorumluluk anlamına geldiğini belirtti.

İstifa kararıyla hem sorumluluk aldığını hem de gelecek liderlere örnek olduğunu vurgulayan Zaev, “Devletin demokratik kapasitesinin güçlendirilmesine bir katkı sağlıyorum. Son 4 yıldır hizmet edebilmek ve halkın çoğunluğunun güvenine sahip olabilmek benim için büyük bir onurdu.” açıklamasını yaptı.

Hükümeti kurma görevinin verileceği isim 10 günde belirlenecek

Kuzey Makedonya Meclisinde, yarın düzenlenecek oturumda, Zaev’in istifasının onaylanması bekleniyor.

Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin hükümeti kurma görevi vereceği ismi 10 gün içinde belirlemesi gerekiyor. Bu ismin de görevi teslim aldıktan sonra 20 günde hükümeti kurması ve meclise hükümet programını sunması gerekiyor.

Önceki günlerde SDSM’den de istifa eden Zaev’in yerine olağanüstü genel kurulda parti liderliğine Dimitar Kovaçevski seçilmişti.

 EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.