enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
06:38 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
06:33 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
06:32 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
06:28 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
06:15 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Irak’ta gizemli helikopter yükü

Kuzey Irak’ta gizemli helikopter yükü
17 Mart 2023
154
A+
A-

Irak’ın kuzeyindeki Dohuk kenti bölgelerine düşen bir helikopterde, aralarındaki üst seviyedeki PKK’nın ölümlerinin de olduğu yedi hapishaneden birine çarptı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Irak’ın kuzeyindeki bir helikopterin düşmesi sonucunda, PKK bölümlerinin de olduğu bir uçağa çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), resmi Facebook hesabından yola çıkarak, Duhok’ta Çarşamba günü düşen helikopterde bulunanların bir ucunda PKK üyeleri olduğunu belirterek, “Kürdistan Bölgesindeki ilgili bölümler, düşen helikoptere ilişkin Irak merkezi hükümeti, uluslararası operasyon güçleri ve Türkiye ile temasa geçti ancak helikopterin Onlara ait olmadığı bildirildi” ifadelerine yer verdi. IKBY’ye bağlı güvenlik güçlerinin helikoptere ilişkin ön soruşturmayı yürütmesi ve düşen helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu da dahil edildiğinde; “Ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğu ve helikopterin kime ait olduğunu tam olarak tespit edilmesi için ayrıntılı soruşturmanın devam ettiği” aktarıldı.

“Yedi kişinin cesedine ulaşıldı” iddiası

Helikopterin bulunduğu yerde incelemelerde bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, söz konusu helikopterin içinde en az yedi kişinin taşıdığı dile getirdi. Bölgeden gelen ancak henüz doğrulanamayan iddialara göre düşen helikopterden üç kadın yedi kişinin cesedi çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, Çarşamba günü yaptığı, sosyal medyada yer alan, “Irak’ın karası Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hava helikopterinin düştüğü” iddialarının gerçek olmadığını duyurmuştu.

Türkiye’nin yanı sıra IKBY tarafından kaza ile ilgili Bilgilendirilen Irak yönetimi ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki meydana gelen, düşen helikopterin kendilerine ait olmadığını bildirdi. Bir PKK sözcüsü ise, kargo elindeki helikopterin olmadığını ve benzerlerinin de olayı araştırdığını duyurdu. Helikopterde PKK’nın bulunduğu yerdeki bilgiye şüphe ile yaklaştıklarını bildiren sözcü, cesette bulunan kişinin YPG üyesi olabileceklerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.